Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Astra - FCSB 0-2. Gură de oxigen la Giurgiu. Vicecampionii rămân în lupta pentru titlu

VIDEO | Astra - FCSB 0-2. Gură de oxigen la Giurgiu. Vicecampionii rămân în lupta pentru titlu

Superliga

Comentarii

FCSB a câştigat deplasarea dificilă de la Giurgiu şi a produs a doua înfrângere din playoff Astrei. Harlem Gnohere şi Iulian Cristea au ucis meciul în decurs de trei minute, iar echipa lui Teja a plecat uşor, cu toate cele trei puncte de pe stadionul Marin Anastasovici.

Astra Giurgiu a fost de nerecunoscut în primele minute ale duelului cu echipa lui Mihai Teja. Echipa lui Enache nu a avut nimic din agresivitatea şi mobilitatea pe care au arătat-o în ultimele meciuri, iar vicecampionii i-au pedepsit în decurs de numai trei minute.

Pentru început, Harlem Gnohere a profitat de plasamentul de amator al lui Erico da Silva şi a deschis scorul, după ce iniţial, nemarcat, a reluat în portarul Lazar. O fază fixă produsă peste 180 de secunde a făcut ca FCSB să conducă deja cu 2-0. Centrarea lui Dennis Man a fost reluată cu capul în poartă de Iulian Cristea. A fost primul gol al fotbalistului transferat în 2019 de George Becali de la Gaz Metan Mediaş.

Gazdele au intrat greu în meci la acest scor. Puteau reduce din handicap în debutul reprizei secunde, atunci când Cestor al lovit doar bara. Dennis Man în două rânduri a avut şansa de a marca şi al treilea gol al echipei sale, dar a ratat cu nonşalanţă din situaţii ideale de gol.

În minutul 73, Florin Bejan de la gazde a primit al doilea cartonaş galben şi totul s-a năruit pentru gruparea patronată de Ioan Neculaie.

O victorie importantă pentru Mihai Teja şi elevii săi. Fostul antrenor al Mediaşului a primit o adevărată gură de oxigen după ce etapa trecută FCSB pierduse pe teren propriu, 1-2 cu Viitorul Constanţa în primul joc din playoff. Vicecampioana rămâne însă la 5 puncte în spatele liderului CFR Cluj, dar şi la 1 punct de ocupanta locului 2, U Craiova, echipă pe care Coman, Tănase şi compania o vor înfrunta în etapa viitoare la Bucureşti.


LIVE Astra - FCSB 0-2 (Gnohere 29, Cristea 32)

  • Astra: Lazar - Butean, Bejan, Erico Da Silva, Cestor - Pires, Mrzljak -   Llullaku, Moise, Vl. Gheorghe - Hambo
  • Rezerve: Jose Oliveira, Dima, N. Roşu, Balaure, Begue, Daogari, D. Alibec
  • FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planic, Cristea, J. Morais - L. Filip, Teixeira - D. Man, Fl. Tănase, Fl. Coman - Gnohere
  • Rezerve: Vlad, Bălaşa, Moruţan, Hora, Rusescu, Stoian, M. Roman

Final de meci. FCSB câştigă cu 2-0

Min 85. Ioan Hora primeşte câteva minute. El intră în teren în locul lui Harlem Gnohere, marcatorul primului gol al oaspeţilor

Min 73. Eliminare la Astra: Bejan primeşte al doilea cartonaş galben şi este trimis la cabine

Minutul 56: Ocazie imensă a lui Cestor! Fundaşul giurgiuvenilor intră în careu şi trage din unghi închis, dar mingea loveşte bara porţii lui Bălgrădean şi FCSB îşi păstrează avantajul.

Min 53. Ocazie uriaşă FCSB! Teixeira schimbă cu Dennis Man, aripa roş-albaştrilor scapă singur, dar trimite alături de poarta lui Lazar

Min 49. Schimbare şi la FCSB. Iese Romario Benzar şi intră Mihai Roman. Internaţionalul român a ieşit accidentat de pe teren

Astra începe sus repriza secundă. Prima acţiune a părţii secunde crează pericol la poarta lui Bălgrădean, dar Iulian Cristea reuşeşte să respingă centrarea lui Butean

Min 46. Pires şi Hambo au părăsit terenul de joc la Astra. În locul lor au intrat Begue şi Neluţ Roşu

Două goluri în trei minute şi echipa lui Teja controlează clar disputa de la Giurgiu. Imediat după golul doi marcat de Cristea, oaspeţii au retras piciorul de pe acceleraţie şi le-au permis gazdelor să urce ceva mai sus în terenul advers

Min 32: GOOOOOOL FCSB! Roş-albaştrii îşi dublează avantajul prin Iulian Cristea. Fostul jucător de la Gaz Metan reia perfect cu capul în poarta lui Lazar în urma unei lovituri de colţ

Min 29. GOOOOOL FCSB! Harlem Gnohere e nemarcat, reia cu capul însă portarul Lazar a resping mingea. Din păcate pentru el a respins în faţă, iar golgheterul francez a înscris din a doua încercare. FCSB conduce meritat la Giurgiu

FCSB controlează până acum meciul la nivel de posesie. După prima jumătate de oră a meciului, echipa lui Teja are posesie 58%, dar a şutat o singură dată pe spaţiul porţii

Min 13. Al doilea cartonaş galben al meciului este primit de Junior Moraes de la FCSB. Acesta l-a oprit prin fault pe Valentin Gheorghe

Min 7. Fault al lui Bejan la Gnohere care putea să scape singur spre poartă. Primul cartonaş galben al meciului 

Min 1. A început partida de la Giurgiu


Vicecampioana României nu traversează cea mai bună perioadă şi CFR Cluj s-a desprins la 5 puncte în fruntea clasamentului. Este motivul pentru care Mihai Teja are neapărată nevoie de victorie pentru a mai spera la titlu. Orice alt rezultat îi complică foarte mult situaţia şi doar o minune îi mai poate aduce titlul.

Jucătorii FCSB-ului sunt şi ei conştienţi că eşecul cu 2-1 în faţa Viitorului a şubrezit drumul spre trofeul Ligii 1: ”Acum nu mai trebuie să facem paşi greşiţi, trebuie să mergem la Astra să câştigăm şi să aşteptăm ca şi CFR-ul să se împiedice”, a spus Benzar după înfrângerea cu echipa lui Gică Hagi.

  • Sunt 5 puncte diferenţă după primul meci din play-off. E o diferenţă măricică de primul lor, dar dacă Steaua bate la Astra şi CFR pierde la Viitorul vor veni la două puncte. Atunci vom vorbi din nou că Steaua are şanse mari la campionat că urmează să întâlnească pe CFR de două ori. Dacă reuşesc să îi învingă în meciurile directe au şanse să ia campionatul. Deocamdată nu s-a decis campioană. Şi Craiova e aproape de primul loc. Şi Astra şi Viitorul. Sunt echipe care şi-au propus mai mult în această perioadă”, Nicolae Dică, fost antrenor la FCSB.

Astra, un obstacol mereu dificil pentru FCSB

În ultimii ani, echipa aflată în proprietatea lui Ioan Niculae a încurcat-o pe FCSB chiar când aceasta avea mai mare nevoie de puncte. Ba chiar a reuşit să-i ”sufle” un titlu, în 2016, când antrenor era Marius Şumudică. Şi în acest sezon, Astra are un parcurs destul de bun, deşi echipa a suferit din nou modificări semnificative de lot.

  • Astra - FCSB, live video pe Telekom Sport 3, duminică, de la 20:30.

Alibec&Co par să se simtă excelent cu Costel Enache pe bancă şi până în etapa trecută, când a pierdut în faţa Craiovei, Astra avea o serie de 9 meciuri consecutive în care nu suferise niciun eşec în Liga 1. În ultimele 5 întâlniri directe, FCSB a câştigat de 3 ori, în vreme ce Astra a ieşit învingătoare din două partide. În acest sezon şi-au împărţit victoriile: 1-0 în tur pentru Astra, 1-0 în retur pentru FCSB.

Se răzbună Denis Alibec?

Atacantul de 28 de ani şi-a revenit la Astra şi are un sezon bun, în care a arătat din nou sclipirile care l-au făcut celebru. Însă Alibec s-a accidentat în urmă cu aproximativ trei săptămâni, dar şi-a revenit şi are şanse mari să intre cu FCSB. ”Nu am reuşit să îl recuperăm, a făcut doar două antrenamente cu echipa săptămâna trecută, înainte de joc, mult prea puţin pentru a-l arunca într-o luptă. Sperăm cu tot sufletul ca săptămâna viitoare să nu mai fie probleme”, spunea Costel Enache săptămâna trecută, înainte de meciul cu Craiova.

  • Astra - FCSB, live video pe Telekom Sport 3, duminică, de la 20:30.

Este o nouă şansă pentru Alibec de a încerca să le demonstreze celor de la FCSB că s-au înşelat în privinţa sa. Fostul internaţional român a plecat cu scandal de la FCSB, după ce Gigi Becali şi Mihai Stoica l-au acuzat că ar fi fost unul dintre motivele pentru care a fost ratat titlul în sezonul trecut.

Cine transmite Astra - FCSB

Derby-ul Astra - FCSB va putea fi urmărit live pe Telekom Sport 3, duminică, de la 20:30. Cele mai importante faze sunt în video pe telekomsport.ro.

Afla mai multe despre: astrafcsbliga 1 

viewscnt
Articole similare