Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Astra Giurgiu, cea mai surprinzătoare formaţie din Europa, conform Centrul Internaţional pentru Studiul Sportului

Astra Giurgiu, cea mai surprinzătoare formaţie din Europa, conform Centrul Internaţional pentru Studiul Sportului

Fotbal

Comentarii

Unul dintre cele mai importante şi cunoscute centre de cercetare sportivă din lume a alcătuit topul formaţiilor care au surprins Europa în acest sezon competiţional. Ţinându-se cont de toate criteriile specialiştilor, pe primul loc s-a clasat formaţia Astra Giurgiu.

Centrul Internaţional pentru Studiul Sportului (CIES), cu sediul în Franţa, şi-a pus experţii la treabă pentru a stabili cele mai surprinzătoare formaţii din Europa, până în acest moment, dar şi pentru a se evidenţia deziluziile.

Pentru a putea alcătui ierarhia, specialiştii au comparat punctele câştigate în medie pe meci cu cele pe care "ar fi trebuit" să le câştige, dacă s-ar fi ţinut cont de statistică: posesie, şuturi spre poarta adversă/ primite spre propria poartă, ş.a. Pe scurt, cât fotbal ai produs şi câte puncte ai obţinut.

Astra Giurgiu, peste Liverpool şi Juventus Torino

Surprinzător şi pentru francezi, pe primul loc în Europa este Astra Giurgiu, care are o medie de 1.95 puncte pe joc, faţă de 1.1 (+0,85) cât indica indicele de statistică, acumulat în meciurile din Liga 1. Practic, formaţia lui Bogdan Andone a oferit un pragmatism ieşit din comun. A profitat din plin de ocaziile create, s-a apărat foarte bine şi, l-a nevoie, a avut şi mult noroc.

Dintre cluburile importante ale Europei, Benfica este pe locul trei, cu 2.82 de puncte în medie pe meci, faţă de indicele statistic de 2.11 ( +0.71), în timp ce Liverpool este pe locul cinci, 2,91 puncte pe meci, faţă de 2.25 (+0,66), indicele statistic. Juventus Torino este pe locul 6, cu un +0.64, între punctajul obţinut şi cel statistic.

Cea mai slab clasată formaţie este Napoli, cu -0.61. Formaţia lui Gennaro Gatusso a obţinut în medie doar 1.2 puncte pe meci, faţă de 1.81 cât indică statistica, pe baza reuşitelor din partidele de Serie A. Fosta adversară a CFR-ului din grupele Europa League, Rennes, este pe primul loc în Franţa, în acest clasament, cu +0,58.

Afla mai multe despre: astra giurgiuliverpool 

viewscnt
Articole similare