Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Astra pe cale de a fi exclusă din Liga 1. Mai mulţi jucători acuzaţi de dopaj. Giurgiuvenii se apără prin Dani Coman

Astra pe cale de a fi exclusă din Liga 1. Mai mulţi jucători acuzaţi de dopaj. Giurgiuvenii se apără prin Dani Coman

Astra Giurgiu

Comentarii

În septembrie 2020, jucătorii Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă de la Astra Giurgiu au urmat un tratament interzis de Agenţia Mondială Antidoping şi au fost suspendaţi provizoriu de ANAD.

Acum, după ce Alexandru Ioniţă a recunoscut şi a dezvăluit în faţa comisie toate procedurile la care a fost supus, Astra riscă să fie exclusă din Liga I.

Marţi seara, pe site-ul oficial al clubului, giurgiuvenii au postat un comunicat prin care se apără de lucrurile care se spun despre tratamentele interzise pe care Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă le-au făcut.

Astra este acuzată de faptul că cei 3 fotbalişti nu ar fi repsectat regulile antidoping şi astfel, potrivit regulamentului, clubul ar putea fi exclus din Liga 1.

În septembrie 2020, jucătorii Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă de la Astra Giurgiu au urmat un tratament interzis de Agenţia Mondială Antidoping şi au fost suspendaţi provizoriu de ANAD. Cei trei au urmat un tratatment intravenos cu vitamine şi minerale la o clinică privată din Bucureşti, care a postat în scop publicitar imagini cu ei pe reţelele de socializare.

Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) s-a autosesizat şi a deschis o anchetă. Acest tip de tratament devine unul interzis de WADA dacă prin perfuzie este introdusă în corpul unui sportiv o cantitate mai mare de 100 de mililitri la 12 ore şi există suspiciuni că acea cantitate a fost depăşită. 

Pe site, Astra Giurgiu s-a apărat printr-un comunicat de presă, în care menţionează faptul că clubul nu este implicat direct în dopajul fotbaliştilor. Totodată, în urma declaraţiilor lui Alexandru Ioniţă pentru ANAD, din care reiese faptul că este adevărat faptul că cei trei jucători s-au dopat, clubul giurgiuvean le-a suspendat direct contractele fotbaliştilor.

Tot în acel comunicat cei de la Astra au mai spus şi că se simt ca nişte condamnaţi, lucru care nu li se pare normal, având în vedere că ei nu sunt implicaţi şi că este vina doctorilor care au administrat medicamentele într-o cantitate mai mare decât cea prevăzută de lege.

Mai multe detalii din omunicatul celor de la Giurgiu poate fi accesat aici.

Alexandru Ioniţă ar putea scăpa de acuzaţii

Gazeta Sporturilor a scris, marţi, că echipa Astra riscă excluderea din Liga I, după ce jucătorul Alexandru Ioniţă a recunoscut în faţa comisiei ANAD că a efectuat un tratament considerat dopaj de WADA, alături de alţi doi coechipieri, Kehinde Fatai şi Takayuki Seto.

Tot cei de la gsp.ro au precizat că numai Ioniţă a acceptat să vorbescă despre tratamentul efectuat, motiv pentru care ar putea primi o reducere a suspendării de la patru ani la un an. Fatai şi Seto nu s-au prezentat în faţa comisiei de audiere şi riscă o suspendare de patru ani. Pentru că are mai mult de doi jucători care au efectuat un tratatment interzis, Astra riscă excludererea din Liga I. O decizie în acest caz ar putea fi luată la 4 februarie.

Astra Giurgiu se apără în faţa acuzaţiilor

În urma acuzaţiilor şi a acestui scandal uriaş, Astra Giurgiu şi-a luat apărarea prin Dani Coman, preşedintele clubului. Acesta a susţinut faptul că Astra nu este implicată şi nu are vreo legătură în acest caz. Mai multe despre ce a spus Coman cu privire la acest lucru, găseşti aici.

Preşedintele clubului susţine că echipa nu a beneficiat de serviciile jucătorilor din momentul în care s-a făcut cunoscut faptul că sunt acuzaţi de dopaj, dar se pare că aceasta a fost o minciună, pentru că Takayuki Seto şi Kehinde Fatai au evoluat în partidele de pe 18 şi 26 septembrie cu CFR şi Viitorul, iar Alexandru Ioniţă a jucat doar pe 26 septembrie.

Potrivit regulamentului impus de WADA, Astra Giurgiu ar fi vinovată de acest lucru, deoarece jucătorii aparţineau la acel moment de club, iar în acest caz, regulile nu menajează echipele cu privire la situaţiile de dopaj.

În luna aprilie a acestui an, se va lua o hotărâre definitivă asupra acestui caz, până atunci cei trei fotbalişti sunt suspendaţi, iar Astra îşi poate continua parcursul în campionat, chiar dacă la final riscă să fie dată afară din Liga 1 şi să i se retragă toate punctele.

Afla mai multe despre: astra giurgiu 

viewscnt
Articole similare