Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Astra, pusă la zid de sindicatul internaţional al jucătorilor: "Este un abuz care nu va fi tolerat"

Astra, pusă la zid de sindicatul internaţional al jucătorilor: "Este un abuz care nu va fi tolerat"

Astra Giurgiu

Comentarii

Sindicatul internaţional al jucătorilor, FIFPro, consideră ilegală şi imorală decizia celor de la Astra de a le oferi jucătorilor o reducere a salariului pentru o perioadă de nouă luni, în acelaşi timp cu plata a jumătate din salariile deja restante.

"Clubul român de primă ligă FC Astra Giurgiu le-a transmis jucătorilor că vor primi restanţele salariale din ianuarie şi februarie dacă sunt de acord cu o reducere de 50 la sută a salariului pentru o perioadă de 9 luni, din ianuarie până în septembrie 2020. Jucătorii nu au fost plătiţi în ultimele trei luni (ianuarie, februarie şi martie), mult înainte de începerea crizei COVID-19.

FIFPro consideră ilegal şi imoral pentru FC Astra Giurgiu să le ofere jucătorilor săi o reducere a salariului pentru o perioadă de nouă luni, în acelaşi timp cu plata a jumătate din salariile deja restante. Acest abuz nu va fi tolerat. Situaţia care implică FC Astra Giurgiu urmează altor informaţii venite din România, unde unele cluburi au decis să-şi pună jucătorii <nedoriţi> în şomaj temporar.

Sindicatul jucătorilor români, AFAN, îi susţine pe jucători, însă acest lucru a fost făcut imposibil prin decizia Federaţiei Române de Fotbal de a închide temporar camera de soluţionare a litigiilor. FIFPro şi AFAN îi vor susţine în continuare pe jucătorii din România", se arată în comunicatul FIFPro.

Potrvit gsp.ro, preşedintele clubului Astra, Daniel Coman, le-a transmis jucătorilor o scrisoare, în care le propune reducerea cu 50 la sută a salariilor pe nouă luni, din cauza pandemiei de coronavirus: "Salut băieţi! Cu privire la situaţia inedită în care ne aflăm, datorită suspendării tuturor activităţilor de orice fel, din cauza pandemiei cu Covid-19, încercăm să găsim o soluţie pentru a rezolva problema situaţiei financiare de la acest moment, astfel că propunem: pentru lotul de fotbalişti ce evoluează în Liga 1, precum şi a staff-ului tehnic, reducerea salariilor cu 50 la sută începând cu luna ianuarie 2020 şi până în septembrie 2020, inclusiv, cu precizarea ca pentru lunile ianuarie şi februarie să se plătească imediat. Vreau să înţelegeţi că doar astfel putem reuşi să depăşim aceste momente extrem de grele în care ne aflăm, fie că vorbim din punct de vedere sportiv sau uman. Vă rog să vă gândiţi bine şi să înţelegeţi că altă soluţie mai bună, în primul rând pentru voi şi apoi pentru club, eu nu am găsit".

Afla mai multe despre: astra 

viewscnt
Articole similare