Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Atac direct al lui Gică Popescu după penalty-ul inventat din înfrângerea cu Sepsi: ”Ce să fie în mintea ta? Te faci că nu vezi? A fost o greşeală intenţionată” | EXCLUSIV

Atac direct al lui Gică Popescu după penalty-ul inventat din înfrângerea cu Sepsi: ”Ce să fie în mintea ta? Te faci că nu vezi? A fost o greşeală intenţionată” | EXCLUSIV

Farul Constanța

Comentarii

Faruyl a pierdut duelul cu Sepsi, scor 0-1, în 16-mile Cupei României. În minutul 49 al partidei, covăsnenii au primit un penalty pentru un fault în afara careului.

Farul a pierdut în Cupa României, pe teren propriu, scor 0-1, în faţa lui Sepsi. Unicul gol al paridei a fost marcat de Bogdan Mitrea, care a transformat un penalty inventat de arbitrii, în minutul 51. Centralul Petrescu nu acordase lovitură de la 11 metri, însă s-a răzgândit, la sfatul asistentului Grigoriu.

În urma meciului, Gică Popescu a acuzat grav brigada de arbitrii. Printr-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii Sport Report de pe Telekom Sport, preşedintele Farului a spus că nu înţelege cum se poate face o astfel de greşeală, decât intenţionat, înainte de a face apel pentru introducerea cât mai rapidă a VAR-ului.

Atac direct al lui Gică Popescu după penalty-ul inventat din înfrângerea cu Sepsi

Eu mă uit de 10 minute la reluări. La început mă gândeam că poate tuşierul e plasat greşit şi nu a apucat să vadă. Sunt convins că a văzut bine faza, că Larie era la un metru jumătate în afara careului. Cu siguranţă că a fost o greşeală intenţionată, altfel nu îmi explic, tuişierul era fix pe linie.

Nu  găsesc altă explicaţie ca un arbitru de tuşă să dea un astfel de penalty. Centralul nu dăduse fault, nu vorbim că faza a fost în careu sau nu  Petrescu nu considerase că e fault, tuşierul a considerat că e e fault. Nu văd altă explciaţie decât rea intenţie, am văzut cum era poziţionat, că a văzut faza.

Dacă era prost poziţionat mai puteai să zici, dar era perfect poziţionat. E o fază care se petrece la un metru, un metru jumătate în afara careului. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar lucrurile trebuie spuse. Nu poţi să dictezi un astfel de 11 metri, era la un metru jumătate.

Nu vreau să fac acuze, singura modalitate de a îndrepta lucrurile e introducerea VAR-ului. Atât timp cât vom sta la mâna arbitrilor şi nu vom purtea îndrepta greşelile, voite sau nevoite... Prin VAR putem să eliminăm aceste faze decisive. Am ieşit din cupă pe o greşeală gravă de arbitraj.

Fără VAR, rămâi la mâna arbitrului, tuşierilor şi nu mai poţi îndrepta, că nu putem să fugim cu televizoarele pe teren după ei să le arătăm că au făcut o mare nedreptate. Mă uit la aecastă fază şi mă gândesc ce o fi fost în mintea tuşierului. Ce să fie în mintea ta? Să te faci că nu vezi?

Nu pot să fac astfel de acuze, pentru că nu ştiu, dar mă doare, băieţii ăstia muncesc de o săptămână şi vine un astfel de arbitru... Nu mă interesează ce se întâmplă de azi încolo. Suntem afară din cupă din cauza unui tuşier. Dacă îl scoate din arbitraj, nu mă mai aduce nimic înapoi în această competiţie.

Vă aduceţi aminte ce greşeli au fost anul trecut? Ca în niciun alt campionat. Anul ăsta la fel. S-a întâplmat anul trecut ceva? De aia întreb. Cui nu îu covine să fie VAR? Introduceţi VAR-ul şi nu le mai dăm arbitrilor pâinea şi cuţitul să împartă rezultatul”, a declarat Gică Popescu, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: farul sepsigică popescu 

viewscnt
Articole similare