Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Atac la recordul lui Stanciu! Cei trei puşti din Liga 1 care pot să doboare bariera celor 10 milioane de euro

Atac la recordul lui Stanciu! Cei trei puşti din Liga 1 care pot să doboare bariera celor 10 milioane de euro

Superliga

Comentarii

Deşi părerea specialiştilor e că fotbalul din Liga 1 se află într-un regres, România produce în continuare talente care au toate şansele să atragă atenţia echipelor importante din Occident.

Cele mai scumpe transferuri din istoria Ligii 1 sunt cele reuşite de Vlad Chiricheş şi Nicolae Stanciu, cei doi jucători fiind vânduţi de FCSB cu sume care s-au apropiat de 10 milioane de euro, la Tottenham, respectiv Anderlecht.

Cum sumele vehiculate în perioadele de mercato au crescut notabil în ultimele sezoane, ne putem aştepta ca recordul să fie doborât în anii următori şi am selectat o listă scurtă de candidaţi pentru stabilirea unei noi borne pentru fotbalul românesc: primul jucător vândut cu peste 10 milioane de euro (direct din campionatul intern).

1. Denis Drăguş - Viitorul

  • Vârstă: 19 ani
  • Cotă de piaţă actuală: 450.000 euro

În vârstă de doar 19 ani, Denis Drăguş (foto, alături de Stanciu) are parte de un start strălucitor de carieră şi a primit deja "botezul" naţionalei mari a României, fără să apuce să joace la selecţionata U21.

Cu 6 goluri înscrise în acest debut de sezon, dintre care 4 în preliminariile Europa League, Drăguş se anunţă un nume important pentru România şi nu numai în anii ce vor urma. Atacantul Viitorului are calităţi fizice şi tehnice remarcabile pentru vârsta sa, iar mulţi oameni de fotbal din România îl consideră deja cel mai promiţător jucător al generaţiei sale.


2. Olimpiu Moruţan - FCSB

  • Vârstă: 19 ani
  • Cotă de piaţă actuală: 900.000 de euro

Moruţan are tot 19 ani şi a făcut deja obiectul unui transfer pe o sumă notabilă pentru fotbalul românesc: un milion de euro a plătit FCSB celor de la Botoşani pentru aducerea lui Moruţan, plus 20% dintr-un viitor transfer. Recent, Gigi Becali a anunţat că a achiziţionat încă 10% din drepturile federative ale jucătorului pentru suma de 400.000 de euro.

Deşi nu s-a impus încă în primul 11 al vicecampioanei, evoluţiile mijlocaşului i-au entuziasmant pe fanii şi oficialii FCSB. Becali nu va renunţa uşor la noua sa "perlă" şi dacă Moruţan va progresa în ritmul de până acum va ajunge şi el pe lista echipelor din fotbalul cu adevărat mare.

3. Dennis Man - FCSB

  • Vârstă: 20 de ani
  • Cotă de piaţă actuală: 2,7 milioane de euro

Dennis Man abia a împlinit 20 de ani, dar are deja în spate un sezon ca titular la FCSB, în care a strâns cifre impresionante pentru un jucător de vârsta sa. 12 goluri şi opt pase decisive a reuşit Man anul trecut în tricoul FCSB, iar în acest sezon are deja 5 goluri. A atras deja atenţia câtorva nume importante din lumea fotbalului, iar calităţile sale i-au făcut pe specialişti să-l compare cu galezul Gareth Bale.

Man are cu siguranţă un drum lung în faţă, însă progresul de până acum îl transformă într-un candidat sigur la doborârea recordului de transfer pentru un jucător din Liga 1. La începutul lui 2017 Man era cotat la doar 300.000 de euro, iar acum valorează nu mai puţin 2,7 milioane de euro, conform Transfer Markt.

Cine crezi că se mai poate înscrie pe această listă?

 

Afla mai multe despre: nicolae stanciudenis dragusdennis manolimpiu morutantarnsfer10 milioane de euro 

viewscnt
Articole similare