Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Atacantul dorit cu ardoare de Gigi Becali la FCSB a semnat! Mâine efectuează vizita medicală

Atacantul dorit cu ardoare de Gigi Becali la FCSB a semnat! Mâine efectuează vizita medicalăgalerie foto

FCSB

Comentarii

În sezonul 2015/2016, CFR Cluj reuşea să dea lovitura prin achiziţionarea atacantului spaniol Cristian Lopez, adus din postura de jucător liber de contract din liga a treia a Spaniei, de la Burgos. În cele 51 de partide pentru ardeleni, Lopez reuşea să marcheze de 18 ori şi să paseze decisiv de patru ori, reuşind să atragă atenţia patronului de la FCSB, Gigi Becali, care a încercat în zadar să-l convingă să schimbe tabăra. Astăzi, la trei ani şi jumătate distanţă de când a părăsit România, Lopez a semnat cu o formaţie din liga secundă a Spaniei.

Cristian Lopez a refuzat să semneze cu FCSB

Spaniolul Cristian Lopez este considerat unul dintre cei mai valoroşi atacanţi străini care au evoluat în campionatul României, în ultimii 10 ani. A marcat de 18 ori în 51 de meciuri pentru CFR Cluj, însă avea o calitate tehnico-tactică superioară multor fotbalişti din Liga 1. Nu degeaba şi-a făcut junioratul la Real Madrid şi Valencia.

Ibericul nu şi-a dorit prelungirea contractului cu CFR Cluj în acel sezon, chiar dacă era unul dintre cei mai valoroşi şi apreciaţi jucători ai echipei. De acest lucru a vrut să profite FCSB, însă Gigi Becali nu a găsit oferta perfectă pentru a-l face pe jucător să schimbe aerul. A încercat tot felul de oferte fanteziste, însă nu a reuşit să-şi împlinească dorinţa. La scurt timp, Cristian Lopez a dat curs ofertei de la Lens, care evolua în liga a doua din Franţia şi a plecat pe un contract de 300.000 de euro. CFR Cluj s-a ales din această afacere cu 500.000 de euro, deoarece risca să nu primească nimic, câteva luni mai târziu.

Gigi Becali: "Acum nu mai avem nevoie de el"

După doi ani foarte buni la Lens, cu 33 de goluri în 71 de meciuri, Lopez şi-a reziliat contractul şi a devenit din nou liber de contract. Rămas fără echipă în vara lui 2018, impresarul spaniolului a reluat legătura cu Gigi Becali, pentru un posibil transfer. Orgolios din fire, patronul celor de la FCSB nu a uitat că în 2016 a fost refuzat şi i-a închis uşa-n nas lui Lopez.

"A început Cristian Lopez să cerceteze terenul. Impresarul lui a început să facă nişte apropouri, ne-a contactat să întrebe dacă îl mai vrem. Nu şi-a găsit echipă, dar acum nu mai avem nevoie de el", a declarat Gigi Becali, la acea vreme. Se pare că fotbalistul şi-ar fi dorit un salariu de 25.000 de euro pe lună, prea mult pentru ce ar fi fost dispus să ofere Gigi Becali, aşa că s-au încheiat toate negocierile.

Atacantul dorit cu ardoare de Gigi Becali la FCSB a semnat. Mâine efectuează vizita medicală

La o lună distanţă, Cristian Lopez a semnat cu Angers, formaţie din prima ligă din Franţa. Cu doar 2 goluri în 19 meciuri, spaniolul a devenit, din nou, jucător liber de contract în vara lui 2019. De data aceasta, Lopez şi-a îndreptat atenţia către Ţările Arabe şi a dat curs ofertei venit din Emiratele Arabe Unite, de la Club Hatta. Şase luni a rezistat în Emirate, iar zilele trecute a semnat cu formaţia de ligă secundă din Spania, Las Palmas.

Cristian Lopez (30 de ani) a semnat cu Las Palmas o înţelegere până la finalul acestui sezon, cu opţiune de prelungire pe încă un an. Acesta a sosit în Las Palmas de Gran Canaria, astăzi, iar mâine urmează să efectueze vizita medicală.

Las Palmas se află pe locul 14 în La Liga 2, cu 38 de puncte şi are şanse, în egală măsură, atât la accederea în play-off-ul de promovare în La Liga, cât şi la retrogradarea în La Liga 3.

Afla mai multe despre: cristian lopez 

viewscnt
Articole similare