Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Goran Karanovic, atacantul transferat de Gigi Becali pe ultima sută de metri. A fost coleg cu Yann Sommer sau Marcus Thuram şi era considerat un mare talent

Cine este Goran Karanovic, atacantul transferat de Gigi Becali pe ultima sută de metri. A fost coleg cu Yann Sommer sau Marcus Thuram şi era considerat un mare talentgalerie foto

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

Este unul dintre cei mai interesanţi atacanţi din Liga 1, dar ar fi putut avea o altă traictorie în cariera sa, departe de fotbalul românesc. Acum a ajuns la FCSB, după ce a avut prestaţii bune în campionatul intern.

Goran Karanovic a fost în atenţia FCSB-ului încă de pe vremea când juca în Ligue 1, iar acum poate reprezenta din nou o soluţie pentru atacul echipei lui Vintilă.

De când a ajuns în România, elveţianul a devenit unul dintre principalele argumente ale formaţiei Sepsi Sf. Gheorghe. Fotbalistul adus din Elveţia a părut încă o dovadă a managementului de calitate de la Sepsi, formaţie care reuşeşte cumva să aducă jucători liberi de contract, care se pliază aproape imediat pe stilul de joc al echipei şi care dau randamentul scontat. Semn că cineva, acolo, îşi face foarte bine treaba.

Sommer, Gelson Fernandes, Derdiyok, Karanovic ...

Povestea lui Karanovic în fotbal începe în 2004 la FC Wohlen, o formaţie modestă din Elveţia, pentru care Goran a jucat timp de patru ani. Povestea sa de viaţă începe de fapt în fosta Republică Iugoslavia, în 1987.

Goran s-a născut la Belgrad, într-o familie de sârbi, care ulterior au emigrat în Elveţia. De altfel, atacantul lui Sepsi are dublă cetăţenie, sârbă şi elveţiană, dar a reprezentat Elveţia la nivel de juniori.

Şi-a făcut debutul în prima ligă la Servette Geneva, un debut care l-a entuziasmat pe antrenorul de atunci al echipei, Joao Alves: "Cred că Goran are un mare viitor în faţă. Atletic, tehnic şi mental este unul dintre cei mai buni fotbalişti pe care i-am văzut. Are calităţi reale, atât ca persoană, cât şi ca sportiv. Este versatil ca atacant, mă voi baza pe el. La această vârstă, cu asemenea calităţi, el reprezintă viitorul clubului" anunţa acesta, în iunie 2013. Ceva s-a schimbat însă din acel moment pentru Karanovic.

Vârful de 1.85 a făcut pasul spre reprezentativa U21 a Elveţiei, acolo unde a fost coechipier cu Eren Derdyiock, Gelson Fernandes sau Yann Sommer, jucători foarte cunoscuţi în fotbalul mare. Sub comanda selecţionerului Bernard Challandes, Karanovic a debutat la nivelul U21 şi a evoluat în două meciuri amicale cu Suedia şi Belgia.

În 2013 a semnat cu St Gallen, o formaţie cu pretenţii, pentru care avea să marcheze de 20 de ori. A fost reperat imediat de scouterii din fotbalul francez, iar Angers a fost echipa care a reuşit să-l cumpere. În 2016-2017, a stârnit interesul lui Caen, formaţie din Ligue 1, dar Goran a fost împrumutat pentru câteva luni la Sochaux. Iar în septembrie a avut un ghinion uriaş: s-a accidentat la ligamentele încrucişate, iar orice speranţă de transfer să năruit. Tot în acea perioadă, celebrul cotidian L’Equipe îl aducea în premieră pe radarul fotbalului de la noi. Sursa citată nota interesul formaţiei FCSB pentru serviciile atacantului, remarcat cel mai probabil la acea vreme, de Mihai Stoica.

Goran Karanovic, o poveste cu final fericit în România

Când s-a refăcut, în 2018, Karanovic a semnat cu Aarau, din Elveţia, formaţie în tricoul căreia a reuşit să-şi recâştige forma. A marcat de 8 ori in 16 meciuri, apoi a ales să plece. A fost momentul în care Sepsi a profitat şi l-a transferat la Sf. Gheorghe, într-un proiect interesant, în care Karanovic s-a integrat perfect.

Cotat în prezent la 475 de mii de euro, Goran Karanovic a marcat de 11 ori în 25 de meciuri pentru Sepsi. A ajuns apoi la FC Hermannstadt şi, poate doar pentru un meci, la FCSB, formaţia patronată de Gigi Becali.

  • - 33 de goluri are Goran Karanovic în prima ligă din Elveţia
  • - 12 meciuri a bifat în Ligue 1 pentru Angers
  • - 8 goluri are în Liga 1 pentru Sepsi Sf. Gheorghe în primul sezon
  • - Yann Sommer, Gelson Fernandes, Ibrahima Konate sau Marcus Thuram (la Sochaux) sunt printre foştii coechipieri ai elveţianului
  • - 2 selecţii are în naţionala U21 a Elveţiei

 Galerie foto

Afla mai multe despre: goran karanovicfcsbsepsi 

viewscnt
Articole similare