Experiențe împreună.
You are here:

Atenţie, totul pentru tineret!" Ion Ţiriac, gata să renunţe la o mare investiţie. Afaceristul, dispus să mute totul în Ungaria

Atenţie, totul pentru tineret!" Ion Ţiriac, gata să renunţe la o mare investiţie. Afaceristul, dispus să mute totul în Ungaria

Diverse

Comentarii

Ion Ţiriac nu este mulţumit de faptul că pe lângă patinoarul său din Otopeni va trece calea ferată ce va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni şi este decis să-l dărâme şi să mute totul în Ungaria.

"Dacă nu îmi face trenul peste patinoar, pe care trebuie să-l demontez în momentul ăla, pentru că nu pot lăsa trenul peste terenul meu de hochei, îl demontez şi îl fac cadou sârbilor, maghiarilor, cuiva prin jur, atunci încep să fac campusul pe care l-am vrut eu pentru marea universitate. Acum o să mă limitez la Universitatea de Sport. Şi fac Universitatea de Sport, o scot din grajdurile regale şi le fac în rând.

Din patinoar vine în rând piscina olimpică, iar caldura pe care patinoarul o aruncă afară o bag direct în apa, am învăţat asta tot de la maghiari. După care sala de gimnastică a Nadiei, şi tot aşa. Atenţie, totul pentru tineret", a spus Ion Ţiriac pentru Gazeta Sporturilor.

Telekom Arena, singurul patinoar din Capitală


• Modernizarea căii ferate Gara de Nord – Aeroportul Otopeni (18 feb 2019)

Modernizarea căii ferate ar urma să servească într-o primă fază pentru transportul suporterilor echipelor participante la EURO 2020 până în Bucureşti.

Conform planului prezentat, lucrările ar urma să fie finalizate într-un an şi două luni de la proiectare, care este prognozată pentru luna aprilie a acestui an.   

"Soluţia cu viaduct asigură menţinerea acceselor în zonele construite şi traversarea canalelor ANIF existente, care au rolul de preluare a apelor în caz de inundaţii. Această soluţie are un impact mic asupra mediului înconjurător şi permite o flexibilitate mai mare pentru dezvoltările urbane viitoare din zonă. Pe suprastructură s-au prevăzut trotuare de serviciu şi panouri fonoabsorbante", se arată în proiectul CFR.

În acelaşi timp CFR are un alt obiectiv de investiţii, ”Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti” pentru a asigura creşterea de capacitate necesară circulaţiei trenurilor.

Lucrările vor fi realizate din fonduri de la Bugetul de stat, pe durata a 18 luni şi jumătate. Traseul are o lungime de 7,9 kilometri iar valoarea estimată a investiţiei este de 82.624.505 lei cu TVA.

CFR a alcătuit şi o listă a proprietarilor/deţinătorilor imobilelor de pe traseul liniei ferate, care urmează a fi despăgubiţi şi cuprinde un număr total 64 terenuri în suprafaţă totală de 75.644,00 metri pătraţi, 2 imobile clădiri anexe în suprafaţă de 35 metri pătraţi, 11 construcţii împrejmuiri în lungime de 586 metri liniari. Valoarea totală aferentă despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată este de 6.945.256,81 lei.

Consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu, a declarat în cadrul conferinţei de presă organizate la sediul Guvernului că modernizarea liniei de cale ferată între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni nu este prevăzută printre cele 20 de garanţii oferite de Guvern atunci când a solicitat UEFA organizarea EURO 2020. “Referitor la calea ferată este un obiectiv mai vechi şi acest proiect a stat din 2008 până în 2018 undeva în sertar. Noi va trebui să profităm de acest proiect pentru a ticlui încă un obiectiv. Însă în acest manual prezentat la UEFA în 2014 nu este prevăzută calea ferată. Au fost prevăzute însă alte obiective pe care din păcate nu le am putut îndeplini deoarece ne-am apucat de lucru foarte târziu. Din 2014 până în 2017 nu s-a întâmplat nimic. În 2017 a luat naştere comitetul interministerial de organizare a EURO 2020 şi a avut o unică întâlnire până la venirea mea. După aceea a avut loc opt şedinţe ale comitetului interministerial şi am avut 83 de întâlniri pe baza acestui proiect deci s-a muncit, dar din păcate ne-am apucat târziu. Facem în continuare tot ce se poate astfel încât acest proiect să fie organizat cu succes şi eu sunt convins că aşa va fi”, a declarat Popescu.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe