Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Atunci de ce dracu mă cauţi pe mine?". Ladislau Boloni a răbufnit la adresa oficialilor FRF. Dezvăluirile făcute de antrenorul român

"Atunci de ce dracu mă cauţi pe mine?". Ladislau Boloni a răbufnit la adresa oficialilor FRF. Dezvăluirile făcute de antrenorul român

FRF

Comentarii

Oficialii FRF au negociat intens pentru o lungă perioadă de timp cu Ladislau Boloni pentru ca antrenorul de 68 de ani să preia naţionala României, însă, în cele din urmă, discuţiile n-au ajuns la un numitor comun.

Astfel, Edward Iordănescu a fost alegerea federalilor pentru postul de selecţioner al naţionalei României. La doar o zi de la anunţul făcut de FRF în privinţa noului selecţioner, Ladislau Boloni a susţinut şi el o conferinţă de presă în care a lămurit situaţia în urma negocierilor pe care le-a purtat preţ de mai multe săptămâni cu Răzvan Burleanu.

"În viaţa mea nu am avut zile aşa de tensionate, aşa de greu de suportat ca aceste două săptămâni pe care le-am petrecut la Târgu Mureş. Eu doream să ajungem la o înţelegere, cred că şi ei, dar ne împiedicam tot timpul de acest obiectiv intermediar.

Voiam să mă folosesc de această competiţie (n.r. - Liga Naţiunilor) pentru a pregăti echipa naţională pentru preliminariile Campionatului European. Propunerea mea, de a şterge obiectivul intermediar, a fost respinsă. Ceea ce m-a deranjat deosebit de mult, mi-au spus că nu pot ţine un antrenor care nu câştigă, pentru că au alte obiective. Atunci de ce dracu mă cauţi pe mine? Acest tratament pe mine mă deranja.

Dacă Federaţia mă poate da afară, atunci am vrut şi eu libertatea să plec, indiferent dacă suntem pe primul sau pe ultimul loc. Bineînţeles, nu a fost acceptat. Am încercat să facem altfel: semnăm un contract până la sfârşitul Ligii Naţiunilor, apoi fiecare are câteva zile pentru a denunţa contractul.

Au acceptat, timp de 2-3 ore, apoi au refuzat! Problema FRF era că dacă lucrurile merg bine, atunci s-ar fi izbit de imensa problemă că antrenorul va cere mai mult pentru anul viitor. Am acceptat să existe o clauză de reziliere, care nu putea fi mai mare decât cele 5 luni pe care le-aş fi muncit. Astea au fost problemele mele.

Contractul era până la sfârşitul Campionatului European, 2024, dacă ne-am fi calificat. Dacă eram la baraj, atunci data de final era primăvara. Dacă nu am fi fost nici acolo, în septembrie sau octombrie. Pur şi simplu, nu ştiam până când semnez.

Obiectivul principal este participarea la Campionatul European? Credeam că nu-l încurcăm cu un obiectiv secundar, ceea ce putea să mă pună într-o situaţie deosebit de delicată. Nu am văzut niciodată până acum un contract fără o dată FIXĂ de terminare.

În Liga Naţiunilor poţi să fii al doilea, dar şi al patrulea. România are potenţialul de a fi prima, dar putea şi să nu reuşească. Contractul spunea că dacă nu câştig, aş fi putut fi demis. Scuzaţi-mă, dar nu accept. Apoi au venit mai multe propuneri din partea mea, prin care câştigam nu bani, ci timp şi posibilităţi de a dat importanţă obiectivului principal" , a declarat Ladislau Boloni.

În cariera sa, Boloni, 68 de ani, le-a mai pregătit pe Nancy, Sporting Lisabona, Rennes, AS Monaco, Standard Liege, Lens, Antwerp, naţionala României şi echipe din Zona Golfului.

Oficialii federaţiei au discutat în ultimele luni cu Ladislau Boloni, Adrian Mutu şi Edward Iordănescu pentru postul de selecţioner. Anterior, FRF a discutat şi cu Dan Petrescu, Gheorghe Hagi şi Răzvan Lucescu.

Echipa naţională a rămas fără antrenor la finalul lunii noiembrie, când i-a expirat contractul lui Mirel Rădoi. România a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022. "Tricolorii" vor reveni în competiţii în luna iunie, în Liga Naţiunilor, într-o grupă cu Bosnia-Herţegovina, Finlanda, Muntenegru.

Afla mai multe despre: bolonifrf 

viewscnt
Articole similare