Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Au avut noroc sau ghinion clujenii la tragerea la sorţi? Cine este Slavia Praga, posibila adversă din play-off a campioanei României

Au avut noroc sau ghinion clujenii la tragerea la sorţi? Cine este Slavia Praga, posibila adversă din play-off a campioanei României
Comentarii

Slavia Praga este campioana Cehiei şi în acelaşi timp echipa la care joacă românii Nicuşor Stanciu şi Alexandru Băluţă.

În sezonul precedent alb-roşii din capitala Cehiei au cucerit al 18-lea titlu de campioană din istorie, dacă le punem la socoteală şi pe cele câştigate pe timpul fostei Cehoslovacii. Slavia Praga a ajuns până în sferturile de finală ale stagiunii trecute din Europa League după ce a reuşit să le elimine pe Genk şi FC Sevilla în faza eliminatorie a competiţiei. Cehii au început şi ei sezonul intern tot de 4 etape la fel ca şi CFR Cluj. Iar ambele au 10 puncte obţinute în aceste runde de început ale campionatului.

Lotul Slaviei este cotat la 44 de milioane de euro, iar cel mai valoros fotbalist este considerat Tomas Soucek evaluat la 7 milioane de euro. De două ori mai mult decât valoarea de piaţă a lui Nicuşor Stanciu al doilea în acest top. Ar putea fi a patra dublă între praghezi şi o echipă românească în cupele europene. De două ori, Slavia a întâlnit-o pe Steaua. Prima dată în sezonul 1999 - 2000 al Cupei UEFA atunci când cehii au mers mai departe.

Apoi opt ani mai târziu în grupele Ligii Campionilor cehii au luat 4 puncte din duelurile cu roş-albaştrii. Neînvinsă a fost Slavia şi sezonul următor după dubla cu FC Valsui care a trimis-o în grupele Cupei UEFA. 

Afla mai multe despre: champions leaguestanciubăluţăslavia praga 

viewscnt
Articole similare