Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Au explodat cotele fotbaliştilor români, după prestaţia de la "Europeanul" de tineret. FCSB are doar doi jucători în TOP 20

Au explodat cotele fotbaliştilor români, după prestaţia de la "Europeanul" de tineret. FCSB are doar doi jucători în TOP 20galerie foto

Fotbal

Comentarii

Cel mai profesionist site de evaluare a preţurilor fotbaliştilor, Transfermarkt.com, arată o creşte semnificativă a cotelor fotbaliştilor români, în special a celor de tineret, sub 23 de ani, protagonişti ai spectacolului de la Campionatul European. Doar 2 jucători din 25 sunt în scădere.

Cum era de aşteptat, performanţa istorică reuşită de naţionala de tineret a României la Campionatul European din Italia şi San Marino, din această vară, a atras atenţia şi aprecierea specialiştilor din fotbal. O semifinală care arată valoarea fotbalului românesc, cel puţin la această categorie de vârstă. Site-ul transfermarkt arată că, în ultimele două luni, 21 de jucători U23 au cunoscut o creştere a cotei, 2 au stagnat, iar alţi 2 au scăzut. Un bilanţ mai mult decât promiţător.

Ionuţ Radu, lider de generaţie, lider şi la cota de piaţă

Primul în top rămâne jucătorul celor de la Inter Milano, împrumutat la Genoa, Ionuţ Radu, portarul care acum valorează 15 milioane de euro, cu o creştere în ultimele două luni de 3 milioane de euro.

O creştere de 4,5 milioane de a cunoscut şi Răzvan Marin, de la Ajax Amsterdam, care a crescut de la 9 milioane la 13,5.

Locul trei este ocupat de Ianis Hagi, proaspăt transferat la KRC Genk, şi care a crescut de la 3,5 milioane de euro, la 6.

Primul jucător din Liga l este jucătorul celor de la FCSB, Dennis Man, care a urcat de 4,5 la 5,5 milioane de euro.

Locurile 5 şi 6 sunt ocupate de doi jucători care nu evoluează la echipele lor de club: Tudor Băluţă (Brighton) şi Cristian Manea (Apollon Limassol). Băluţă a crescut 1,5 milioane de euro, de la 3 la 4,5 milioane de euro, în timp ce Manea costă 4 milioane de euro, cu 1 milion mai mult.

TOP 10 este completat de Alexandru Cicâldău (U Craiova, creştere de la 3,5 la 4 milioane de euro), Florinel Coman (FCSB, creştere de la 2,3 la 3,5 milioane de euro), George Puşcaş (Reading, creştere de la 2,5 la 3 milioane de euro) şi Ionuţ Nedelcearu (UFA, creştere de la 2 la 2,5 milioane de euro).

Singurii a căror cotă a stagnat în TOP 25 sunt Dragoş Nedelcu, de la FCSB, aflat pe locul 12, cotat la 1,5 milioane de euro şi Olimpiu Moruţan, tot de la FCSB, de pe locul 21, rămas la 900.000 euro. De asemenea, doi jucători au cunoscut deprecierii a cotei. Este vorba de Andrei Ivan, care nu prinde nici banca de rezerve la Krasnodar şi care a scăzut de la 1,5 la 1 milion de euro, şi Vladimir Screciu, care nici el nu prinde minute la Genk. Acesta a scăzut 200.000 de euro, de la 1,2 la 1 milion de euro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare