Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Au fost demascaţi finanţatorul şi oamenii aduşi în conducere la brandul din Liga 1: "Stelişti la origine. Lumea nu ştie". Scopul ascuns al investiţiei făcute

Au fost demascaţi finanţatorul şi oamenii aduşi în conducere la brandul din Liga 1: "Stelişti la origine. Lumea nu ştie". Scopul ascuns al investiţiei făcute

Dinamo București

Comentarii

Paradoxal, Dinamo Bucureşti a fost condusă de stelişti, susţine Cornel Dinu, simbol al echipei din "Ştefan cel Mare". Implicat ani de zile la echipa sa de suflet, fostul antrenor a dezvăluit cum s-au derulat evenimentele care au dus spre prăbuşirea clubului bucureştean.

Dinamo, din rău în mai rău: "Declanşarea unei crize apare după 2003"

Cornel Dinu consideră că sunt două puncte de cotitură în istoria lui Dinamo din ultimele decenii, iar expertul Telekom Sport a oferit detalii din interior. 

"Suferinţă este din toate punctele de vedere, una despre care am explicaţie. Îţi dau cuvântul meu de onoare... M-am aşezat şi am trecut în retrospectivă, într-o oră, tot parcursul lui Dinamo din 1990 până în zilele astea. E o chestie interesantă. S-au făcut multe greşeli, cred eu incontesabile, care au dus echipa în situaţia asta. Unele din intenţia de a face lucrurile bune din partea unor conducători. De multe ori e ca în medicină. Ca să-i faci pe pacienţi bine, trebuie să-i faci să sufere, să se simtă rău. Când faci bine, de cele mai multe ori nu reueşti. Poate să apară răul. 

Declanşarea unei crize, care a fost uşor estompată, apare după 2003. În 2003, împreună cu Nicolae Badea cu care luam şi care e dinamovist incontestabil, luam majoritatea deciziilor. Am pornit la o operaţiune care se face în ultimii ani de zile. Am încercat să facem o societate pe acţiuni. Soluţia aleasă a fost să se creeze un grup de acţionari. Înţelegerea în grupări, în latinitate, în grupurile de fiinţe umane, e greu de realizat. Rar găseşti un grup eterogen cu aceleaşi decizii. De atunci au apărut dezbinări, tentinţe de a lua decizile unii sau alţii", a declarat Cornel Dinu pentru Telekom Sport.  

Cornel Dinu, despre Ionuţ Negoiţă şi oamenii aduşi la Dinamo: "Clubul a ajuns pe mâna unor simpatizanţi stelişti"

Dinamo trece prin a doua insolvenţă, din cauza problemelor financiare, iar precedenta a fost în "mandatul" fostului finanţator, Ionuţ Negoiţă. În cele din urmă, omul de afaceri a cedat echipa spre absentul Pablo Cortacero. 

Cornel Dinu consideră Ionuţ Negoiţă şi colaboratorii săi ar fi avut un interes ascuns în legătură cu clubul.

"Lucrurile s-au accentuat după 2013, când echipa a ajuns pe mâna, paradoxal, unor simpatizanţi stelişti. Negoiţă şi cu cei care au venit în conducerea lui Dinamo, cu excepţia lui Bălănescu... E interesant că echipa a fost dată unor tipi care au vrut să-şi facă reclamă la Dinamo. Erau sponsori de câţiva ani prin servicii mai mult, decât prin bani direcţi la Dinamo. 

Lumea nu ştie. Atât Negoiţă cât şi cei aduşi din anturajul lui, al hotelurilor, al business-ului avut, erau stelişti la origine. Trec şi peste asta. Nu aveau nimic în comun cu profesionalismul. Onestitatea a fost decisă în alte conjuncturi", a adăugat dinamovistul. 

Efectul celor întâmplate în "Ştefan cel Mare", de-a lungul timpului, se vede şi în acest sezon, în care echipa antrenată acum de Mircea Rednic a încheiat turul sezonului regular pe penultimul loc, la patru puncte peste ultimul loc, Academica Clinceni. Alb-roşii au încasat cele mai multe goluri dintre toate echipele, 36 la număr, după 15 etape. 

"Dinamo a ajuns în această situaţie, unică în istoria ei... Ca Dinamo şi Clinceni să obţină cel mai mic număr de puncte într-un tur de campionat. Momentul e foarte greu, nu ai de unde aduce jucători", a mai spus Cornel Dinu. 

În urmă cu câteva săptămâni, numele lui Ionuţ Negoiţă a apărut în Pandora Papers. Dinamo Bucureşti ar fi beneficiat de o sumă uriaşă de bani din companii offshore pe vremea fostului acţionar. 

 

 

 

 

Afla mai multe despre: dinamocornel dinuionut negoitadinamo bucurestiionut negoita steliststeaua bucuresti 

viewscnt
Articole similare