Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Au trecut pe la FCSB însă doar fanii înrăiţi şi-i mai amintesc! TOP 5 transferuri FANTOMĂ din era Becali

Au trecut pe la FCSB însă doar fanii înrăiţi şi-i mai amintesc! TOP 5 transferuri FANTOMĂ din era Becaligalerie foto

Superliga

Comentarii

FCSB traversează probabil una din cele mai liniştite perioade de transferuri din "era Gigi Becali", după ce în anii trecuţi fanii erau obişnuiţi cu transferuri pe bandă rulantă.

Au venit Qaka, Moruţan şi Rusescu, în timp ce Jakolis s-a întors după împrumutul din Cipru, iar roş-albaştrii mai încearcă aducerea unui fundaş central.

În trecut însă, trupa roş-albastră profita din plin de perioadele de transferuri, iar Gigi Becali aducea jucători pe bandă rulantă. O tactică care nu s-a dovedit însă tot timpul foarte inspirată, în condiţiile în care unii dintre jucătorii aduşi au făcut doar act de prezenţă.

Au fost zeci de jucători care nu au confirmat, iar unii dintre ei au avut nevoie de doar câteva antrenamente pentru a-i convinge pe oficialii grupării roş-albastre că s-a comis o greşeală în cazul lor.

TOP 5 transferuri "fantomă" la FCSB

Robert Neagoe - 0 meciuri

Robert Neagoe ajungea la FCSB în vara lui 2008, după un sezon impresionant la CS Mioveni, cu 30 de meciuri şi 4 goluri marcate.

Nu a avut însă nici măcar şansa debutului la echipa roş-albastră şi după câteva luni era împrumutat la Gloria Bistriţa.



Iar Neagoe a plecat total dezamăgit:  "Nu vreau să mă înţelegeţi gresit. Nu am nimic cu domnul Marius Lacatus, dansul a fost idolul meu, dar parca nu a avut incredere in mine. Asta este senzatia mea!

Cum credeţi că mă simţeam eu la antrenamente când îmi dădeam seama de la început că nu am nicio şansă să prind lotul, dar să mai şi joc?".

Iordan Todorov - 0 meciuri, 1 meci pentru FCSB 2
Bulgarul Iordan Todorov a fost cumpărat în vara lui 2010 de la Lokomotiv Plovdiv, însă nu a reuşit să-l convingă pe antrenorul de atunci al roş-albaştrilor, Ilie Dumitrescu.

Todorov a jucat un meci pentru echipa a doua a clubului, iar ulterior a fost transferat înapoi în Bulgaria, la Minior Pernik, la nici două luni după ce ajunsese în România.

Krum Bibishkov - 5 meciuri, 4 minute in campionat
Pe lista transferurilor eşuate se înscrie încă un bulgar: atacantul Krum Bibishkov. "Să înscriu de cât mai multe ori şi să reuşesc să-mi ajut echipa să devină campioană a României", era obiectivul declarat al lui Bibishkov, atacant primit cu aşteptări mari de fanii roş-albaştrilor în vara lui 2009.

A apucat să joace de trei ori în preliminariile Europa League, fără însă să marcheze, iar în campionat a prins doar 4 minute, în finalul unei dispute cu Oţelul Galaţi.



Ultima şansă a lui Bibishkov a venit în luna octombrie a acelui an, când a fost integralist într-o înfrângere ruşinioasă a echipei în Cupa României. După 0-0 în timpul regulamentar, FCSB pierdea la penalty-uri în faţa Gloriei Bistriţa, scor 4-5, şi părăsea competiţia în faza optimilor.

Ulterior, Bibishkov a fost trimis la echipa a doua, iar în iarnă a fost îndepărtat de la club.

Tininho  -  4 minute în tricoul FCSB
Deşi pare greu de crezut, Bibishkov nu a fost cel mai slab transfer reuşit de FCSB în vara lui 2009. Bulgarului i-a luat faţa portughezul Tininho, plecat din Ghencea după doar 4 minute jucate!

Adus liber de contract, fundaşul stânga a jucat în finalul partidei cu irlandezii St. Patricks Athletic, din preliminariile Europa League şi a fost suficient pentru ca antrenorul de atunci, Cristiano Bergodi, să-şi facă o impresie. Şi nu a reuşit să-l convingă nici pe înlocuitorul acestuia, Mihai Stoichiţă.



Nu a mai evoluat deloc, iar în octombrie era pus pe liber şi pleca cu scandal: "Am muncit mult, dar nu mi s-a dat nicio şansă. Şi nu înteleg de ce. Eu am conştiinţa împăcată că am făcut tot ce a depins de mine pentru a juca la Steaua. Nu. Ştiu că pare incredibil, dar dânsul (n.r. Mihai Stoichiţă) nu a vorbit niciodată cu mine".

André Nunes - 0 meciuri
Pe lista transferurilor fantomă se înscrie fără probleme şi brazilianul Andre Nunes (foto - în duel cu Ionuţ Rada), transferat la începutul lui 2008.

Remarcat de Gigi Becali după un meci Zaglebie Lubin - Steaua, scor 0-1, din preliminariile Ligii Campionilor jucat în vara lui 2007, Nunes era transferat cu surle şi trâmbiţe şase luni mai târziu. Însă nici el nu a mai apucat să joace pentru echipa roş-albastră, fiind împrumutat la Gloria Buzău, formaţia-satelit a steliştilor din acea perioadă.



Se spunea că Nunes va reveni la Steaua după o perioadă de adaptare la fotbalul românesc, însă atacantul a plecat în America de Sud după ce şi-a încheiat conturile cu Gloria, în vara lui 2008.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fcsbtransferuri fantomarobert neagoe 

viewscnt
Articole similare