Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Australia şi Noua Zeelandă vor găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023

Australia şi Noua Zeelandă vor găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023
Comentarii

Consiliul FIFA a anunţat, în urma videoconferinţei care a avut loc la finalul săptămânii trecute, că Australia şi Noua Zeelandă au fost selectate ca gazde ale Campionatului Mondial de fotbal feminin din 2023.

Candidatura comună a federaţiilor din Australia şi Noua Zeelandă a primit 22 de voturi din cele 35 ale membrilor Consiliului FIFA, în timp ce Asociaţia Columbiană de Fotbal a obţinut 13 voturi.

În urma succesului răsunător al ediţiei precedente, găzduite de Franţa în 2019, Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023 va fi prima ediţie la care se vor califica 32 de echipe, în loc de 16, cum a fost până acum!

De asemenea, acesta este primul eveniment de acest gen care va avea loc în Emisfera Sudică şi primul care va fi găzduit de două confederaţii (AFC şi OFC).

Cred că este visul oricărui fotbalist să aibă oportunitatea de a juca meciurile de la Cupa Mondială acasă, în faţa propriilor suporteri, un vis pe care abia aştept să îl văd devenind realitate. Să joc pentru Matildas (n.r. echipa de fotbal feminin a Australiei) la Cupa Mondială pe care o găzduim va reprezenta vârful carierei mele, dar şi cea mai bună oportunitate de a inspira fetele din toată lumea să joace fotbal”,a declarat căpitanul naţionalei Australiei, Sam Kerr.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare