Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Australian Open 2021 | Mihaela Buzărnescu, singura româncă în turul doi al calificărilor

Australian Open 2021 | Mihaela Buzărnescu, singura româncă în turul doi al calificărilor

Tenis

Comentarii

Mihaela Buzărnescu, locul 137 WTA, este singura româncă în turul doi al calificărilor pe tabloul principal al Australian Open.

„Miki” (32 de ani) a învins-o pe Lara Arruabarrena, locul 165 mondial, cu scorul de 6-4, 6-3. Meciul a durat o ora şi 19 minute. 

Buzărnescu va da în turul doi de învingătoarea dintre Claire Liu din SUA, locul 218 WTA şi olandeza Indy de Vroome, locul 195 WTA. 

Românca va primi 35.000 de dolari australieni şi 20 de puncte WTA. 

Singura româncă în turul doi al calificărilor

Laura Ioana Paar, Monica Niculescu, Irina Bara şi Gabriela Talabă au fost eliminate încă din startul concursului de sportive mai slab cotate. 

La masculin, Marius Copil va juca, tot azi, împotriva australianului Dane Sweeny, locul 794 ATP. 

Calificările pentru primul Grand Slam al anului se desfăşoară în perioada 10-13 ianuarie, la Doha (masculin) şi Dubai (feminin). AusOpen va avea loc între 8 şi 21 februarie, la Melbourne.

Tenis pe timp de pandemie

Sportivii au fost afectaţi în 2020 din cauza COVID-ului. Buzărnescu a povestit recent despre acest aspect într-un interviu pentru gsp.ro: „Cred că mulţi au lucrat de acasă, le-a convenit, s-ar bucura să fie aşa în continuare. Pentru mine nu e OK, vin dintr-un mediu activ, nu aş mai putea să stau închisă în casă sau să mă antrenez, dar să nu ştiu pentru ce. Vreau să joc, să-mi văd forţele, sper din suflet să se ia cele mai bune măsuri şi să putem juca în continuare. Testele sunt o modalitate de precauţie şi de a ne evalua starea de sănătate. Le văd normale, acestea sunt condiţiile de acum. Nu e cel mai plăcut, cu acele beţişoare în nas, dar trebuie făcute”. 

20 e locul cel mai înalt atins de Mihaela Buzărnescu în carieră, în august 2018, după titlul de la San Jose

2,1 milioane de dolari, sumă brută, a adunat, până acum, singura româncă calificaltă în turul doi pentru AO 

 

Afla mai multe despre: mihaela buzarnescu 

viewscnt
Articole similare