Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Austriecii nu ştiu să piardă! Au pus înfrângerea pe seama ghinionului şi a arbitrului. "Nu ştiu cum au marcat cele trei goluri"

Austriecii nu ştiu să piardă! Au pus înfrângerea pe seama ghinionului şi a arbitrului. "Nu ştiu cum au marcat cele trei goluri"

Fotbal

Comentarii

Naţionala României a obţinut o victorie istorică, luni seară, pe terenul Austriei, scor 3-2, în etapa a 2-a din Liga Naţiunilor şi este lider în grupă, peste Austria, Norvegia şi Irlanda de Nord.

A fost prima victorie a României pe terenul Austriei din istorie, şi totodată prima victorie a României împotriva Austriei, indiferent de teren, după o pauză de 34 de ani. În 1986, în preliminariile pentru EURO 1988, România învingea Austria în Ghencea cu 4-0. Marcau atunci  Ştefan Iovan - dublă, Marius Lăcătuş şi Gheorghe Hagi.

Luni seară, România a făcut un meci foarte bun împotriva Austriei şi chiar dacă nu a avut cea mai bună posesie, a jucat eficient, speculând fiecare greşeală a adversarilor. 

Fundaşul austriac Martin Hinteregger a uitat de orice formă de respect la finalul partidei şi a declarat că nu înţelege cum a încasat Austria trei goluri de la România. 

"Nu cred că înfrângerea a fost meritată. În general, am avut jocul sub control, nici măcar nu ştiu cum au marcat cele trei goluri. La final, nu a fost suficient. Când eşti condus atât de devreme, este dificil să revii, dar am fost echipă mai bună în ceea ce priveşte evoluţia", a declarat Hinteregger, conform Der Standard.

De asemenea, căpitanul Julian Baumgartlinger a reclamat o greşeală a centralului partidei la faza premergătoare golului doi, unde Nicolae Stanciu a obţinut o lovitură liberă. 

"Evaluarea şanselor noastre nu a fost bună, în schimb România a fost foarte eficientă. Nu cred că România merita să câştige, dar ar fi trebuit să jucăm mai bine. Ne-am găsit bine ritmul după 15 minute, de asemenea, am ieşit bine de la vestiare în a doua repriză. Dar lovitura liberă dinaintea celui de-al doilea gol a fost nejustificată. Am avut şanse mai mult decât suficiente de a câştiga", a declarat şi Baumgartlinger.

Pentru echipa României au înscris Alibec ‘3, Grigore ’51 şi Maxim ’69. Gazdele au marcat prin Baumgartner ’17 şi Onisiwo ‘81.În cealaltă confruntare din grupă, Irlanda de Nord a fost învinsă cu 5-1 de Norvegia.

Clasamentul grupei 1 a ligii B: 1. România – 4 puncte, 2. Austria – 3 puncte, 3. Norvegia – 3 puncte, 4. Irlanda de Nord – un punct.

Etapa a treia programează, la 11 octombrie, meciurile Norvegia – România şi Irlanda de Nord – Austria.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare