Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Automobilele din România ar putea avea noi modele de numere de înmatriculare. Cine ar urma să beneficieze de plăcuţe de culoare verde

Automobilele din România ar putea avea noi modele de numere de înmatriculare. Cine ar urma să beneficieze de plăcuţe de culoare verde

Auto

Comentarii

Mai mulţi deputaţi UDMR au depus un proiect in parlament prin care automobilele hibrid şi cele electrice ar putea avea altfel de numere de înmatriculare.

Automobilele electrice şi cele hibrid ar putea avea altfel de numere înmatriculare decât cele obişnuite. Mai mulţi parlamentari UDMR au depus în Parlament un proiect prin care vor ca maşinile electrice şi hibrid să se evidenţieze în trafic:

"Rolul primordial al acestei măsuri este de a creşte gradul de conştientizare a participanţilor la trafic asupra problemelor de mediu şi de încurajare a tranziţiei către metode de transport curat, inclusiv orientarea către achiziţionarea de vehicule electrice sau hibride", se arată în expunere.

Astfel, plăcuţele de înmatriculare ar putea avea fond reflectorizat vernil, cu litere şi numere verzi pentru maşinile electrice şi cu font negru pentru cele hibrid: "Plăcuţele cu numărul de înmatriculare pentru vehiculele pur electrice şi electrice hibrid au fond reflectorizant de culoare vernil; literele şi cifrele, în relief, au culoarea verde pentru cele pur electrice, respectiv culoare neagră cele electrice hibrid", se mai arată în expunere. 

Plăcuţele care să evidenţieze în trafic maşinile hibrid şi pe cele electrice sunt deja o practică în mai multe ţări din lume. 

Afla mai multe despre: numere de inmatriculare 

viewscnt
Articole similare