Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Avem adversarele echipelor româneşti în play-off-ul Europa League! CFR poate da iarăşi peste suedezi

Avem adversarele echipelor româneşti în play-off-ul Europa League! CFR poate da iarăşi peste suedezi
Comentarii

Tragerea la sorţi a avut loc la sediul de la Nyon al forului european. Trei echipe româneşti au fost în urne, iar în caz că ele ajung în ultimul tur preliminar al competiţiei vor juca partidele decisive pentru calificarea în grupe pe 22 şi 29 august.

În urma tragerii la sorţi CFR Cluj, dacă va fi eliminată din Champions League, se va duela cu învingătoarea dintre Sheriff Tiraspol şi AIK Stockholm pentru un loc în grupele Europa League. Şi anul trecut, ardelenii s-au duelat cu echipa campioană a Suediei în competiţiile continentale. Atunci, CFR era eliminată de Malmo în turul doi preliminar al Ligii. Dacă modlovenii vor ieşi învingători atunci vor întâlni din nou o echipă românească după 10 ani. În 2009 au reuşit două remize cu Steaua în grupele Europa League. Prima manşă a dublei confruntări va avea loc în Gruia. 

FCSB va avea şi ea o adversară abordabilă pentru duelul decisiv care să o trimită în grupele Europa League. Va întâlni învingătoarea dintre Ventspils şi Vitoria Guimaraes, în cazul în care va trece de Mlada Boleslav. Prima manşă se dispută în România. Niciuna dintre posibile adversare nu a întâlnit în trecut vreo echipă românească în cupele europene. Portughezii au terminat sezonul precedent pe poziţia a cincea în campionat după marile forţe ale campionatului lusitan Benfica, Porto, Sporting şi Braga. În schimb, letonii au fost campionii ţării în cinci rânduri şi au jucat în sezonul 2009 -2010 în grupele Europa League. 

U Craiova va avea un adversar dificil şi în play-off-ul Europa League. Dacă o va elimina pe AEK Atena, echipa lui Papură va juca în ultimul tur preliminar cu învingătoarea dintre Sparta şi Trabzonspor. Cehii îl au în lot pe Florin Niţă, iar în utlima ediţie de campionat a terminat abia pe locul 3 în spatele rivalelor Slavia şi Viktoria Plzen. Tranbzonspor a întâlnit de-a lungul timpului două echipe româneşti în cupele europene. A trecut de Dinamo în 1994 în Cupa UEFA, dar a fost eliminată în 2007 de Oţelul Galaţi din Cupa UEFA Intertoto. Şi oltenii vor juca tot pe teren propriu primul duel din play-off dacă vor trece de grecii de la AEK Atena.


UPDATE | FCSB va întâlni câştigătoarea dintre Ventspils şi Vitoria Guimaraes 

UPDATE | U Craiova va juca împotriva câştigătoarei dintre Sparta Praga şi Trabzonspor 

UPDATE | CFR Cluj dacă va fi eliminată din Liga Campionilor va juca acasă cu învingătoarea dintre Sheriff Tiraspol şi AIK Stockholm. 

UPDATE | A început tragerea la sorţi. 


Astfel dacă va fi eliminată de Celtic, CFR Cluj va ajunge în Europa League acolo unde va fi cap de serie la tragerea la sorţi. Iar UEFA a stabilit şi posibilii adversari ai clujenilor

Maccabi Tel-Aviv (Israel) / Sūduva (Lituania)
Ararat-Armenia (Armenia) / Saburtalo (Georgia)
Riga FC (Letonia) / HJK Helsinki (Finlanda) 
Dudelange (Luxemburg) / Nõmme Kalju (Estonia)
Sheriff Tiraspol (Moldova) / AIK (Suedia)
 
FCSB va fi şi ea cap de serie la trgerea la sorţi iar dacă va trece de Mlada Boleslav în turul trei preliminar va ajunge să se bată cu unul dintre următoarele adversare pentru accederea în grupe. 
 
Torino (Italia) / Shakhtyor Soligorsk (Belarus)
Ventspils (Letonia) / Vitória SC (Portugalia)
Austria Wien (Austria) / Apollon Limassol (Cipru) 
Midtjylland (Danemarca) / Rangers (Scoţia)
 
Doar Craiova va fi în urna outsiderilor, iar oltenii vor avea o misiune extrem de dificlă şi dacă vor reuşi surpriza să o scoată din competiţie pe AEK Atena. Iată care sunt posibilele rivale din play-off ale alb-albaştrilor lui Papură 
 
Sparta Praha (Cehia) / Trabzonspor (Turcia)
Feyenoord (Olanda) / Dinamo Tbilisi (Georgia)
AEK Larnaca (Cipru) / Gent (Belgia)
Luzern (Elveţia) / Espanyol (Espanyol)
 

 

Afla mai multe despre: cfr clujfcsbcraiovatragere la sorţiplay-offeuropa league 

viewscnt
Articole similare