Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Avem selecţioner! Mirel Rădoi a fost prezentat oficial: ”Am un gol în stomac şi nu e din cauză că n-am mâncat”. Vezi cele mai importante declaraţii

Avem selecţioner! Mirel Rădoi a fost prezentat oficial: ”Am un gol în stomac şi nu e din cauză că n-am mâncat”. Vezi cele mai importante declaraţii

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi a fost prezentat oficial şi va fi selecţionerul naţionalei României pentru cel puţin doi ani. Rădoi spune că primul său obiectiv important este să califice naţionala la EURO 2020.

Mirel Rădoi: ”Eu cred că a fost un an bun dacă ne aflăm în acest moment la un singur meci de o finală. Dar două meciuri de calificare i se datorează şi lui Cosmin Contra. El a pierdut parcursul din calificările din grupe, dar totuşi am ajuns aici prin Liga Naţiunilor. Nu poate să fie un an foarte rău, pentru că în momentul de faţă suntem la două meciuri de Campionatul European. Eu cred că atât naţionala de tineret, cât şi echipa mare, au avut un an 2019 bun.

(Dacă va discuta cu Mircea Lucescu) Dacă vom putea să luăm informaţii chiar şi de la dânsul, cu cea mai mare plăcere o vom face şi cu siguranţă voi încerca să discut cu cât mai mulţi antrenori cu experienţă, pentru a vedea cum am putea să abordăm, să avem cât mai multe informaţii. Mai ales că au fost în grupă cu Turcia, dânsul a antrenat acolo, e clar că putem avea anumite informaţii de la dânsul”


Mirel Rădoi: (Sunteţi mulţumit din punct de vedere financiar?) Cât am acumulat în cariera de jucător, sunt foarte fericit. Şi cu noul contract, da chiar sunt.

(Unul dintre mentorii tăi cu siguranţă este Cosmin Olăroiu. Te gândeai vreodată că vei ajunge la Echipa Naţională înaintea lui?) Nu mă gândeam deloc. Nu mă gândeam nici să ajung pe scara celor pe care i-aţi enumerat pentru postul de selecţioner. Ambiţia e cu atât mai mare în momentul când sunt pus alături de aceşti antrenori magnifici, dar cu siguranţă voi vrea să îmi depăşesc mentorii pe care i-am avut. Aici e şi Victor Piţurcă, Boloni, Hagi, Sorin Cârţu. Sunt foarte mulţi antrenori pe care i-am avut şi pe care, sincer, vreau să îi depăşesc.



(n.r. Că mulţi ”tricolori” nu joacă) Chiar este o problemă pe care aţi indentificat-o cu toţii şi, din păcate, nu ne ajută deloc. E foarte greu, din punctul ăsta de vedere, de acoperit pentru că factorul fizic contează enorm la nivel de seniori, internaţional. Având doar câteva zile în care să pregătim partida cu Islanda, va fi destul de dificil, dar nu cred că vom întâmpina o problemă atât de mare încât să nu putem să ajutăm jucătorii să ajungă la forma fizică pe care ne-o dorim la acel meci”


Mirel Rădoi: ”(Că nu avem lider) Sincer, nici nu avem timpul necesar să îl căutăm. În momentul de faţă nu îmi doresc neapărat un lider. Dacă a lipsit ceva la ultimele partide şi ceea ce ne dorim noi e ca forţa grupului să primeze. (n.r. Că a fost scandal între veterani şi jucătorii tineri) Dacă sunt adevărate aceste zvonuri care au apărut în presă între jucători, trebuie să îi facem să înţeleagă că până la urmă interesul nostru este comun şi va trebui să devenim o familie şi o vom face. Cine nu va face acest lucru, lucrurile sunt simple. Cine vrea să vină trebuie să o facă de plăcere şi cu pasiune pentru ţara lui, cine nu  poate să rămână acasă, lucrurile stau foarte simplu”.


Mirel Rădoi: ”(La începutul lui noiembrie a declarat că nu e pregătit pt naţionala mare) Mă gândeam când va fi întrebarea asta, nu mă aşteptam să fie prima. Contractul nu va fi doar pentru acest baraj. Mai departe cred că a contat părerea românilor, a contat părerea oamenilor din fotbal şi, dacă a fost vorba pentru încă un argument în plus, a fost acela pentru că nu am putut nu neapărat să rezist tentaţiei, nu am putut să văd lucrurile care s-au spus despre jucătorii pe care eu i-am antrenat în vară. Jucătorii pentru care voi şi românii au insistat să îi vadă la prima reprezentativă, să fie pur şi simplu acuzaţi direct că nu fac faţă echipei mari şi că oarecum această necalificare li se datorează lor, ceea ce nu sunt de acord. Şi cred că în cel mai scurt timp posibil vom încerca să rezolvăm această problemă. Asta nu înseamnă că vin în faţa dumneavoastră sau în faţa românilor să spun că ne vom califica sigur la Euro. Nu e nimic sigur în fotbal, nimeni nu poate garanta 100%. Din punct de vedere al atitudinii, cu siguranţă vă pot promite solemn aici, în faţa dumneavoastră, că lucrurile se vor schimba.

În fotbal există risc la orice nivel. În momentul de faţă, nu avem teamă şi nu avem foarte multe lucruri de pierdut. Le mulţumesc băieţilor, atât generaţia care a fost în vară la Euro, cât şi celor care sunt în acest moment la under 21, pentru că datorită lor am ajuns să fiu în această postură. Va trebui să găsim un mix, pentru că e clar pentru toată lumea că în momentul de faţă jucătorii de la tineret, chiar dacă au avut meciuri importante, e foarte dificil să facă pasul cu toţii pentru prima reprezentativă, să aibă şi rezultate”


Mihai Stoichiţă: ”Mirel Rădoi reprezintă în acest moment semnalul entuziasmului şi al regenerării fotbalului românesc, care a avut un moment care ne-a dat încredere şi probabil că acest lucru a fost cel mai important lucru vara trecută”


Răzvan Burleanu: ”Este antrenorul cel mai potrivit pentru a integra toţi aceşti tineri jucători talentaţi pe care i-am regăsit în această vară la un Campionat European. Mai ales în acest context pe care îl avem la nivelul echipei naţionale, de schimb de generaţii. A reuşit să demonstreze, a reuşit să construiască o echipă. A reuşit să construiască un grup unit.

A reuşit să demonstreze, a reuşit să construiască o echipă. A reuşit să construiască un grup unit şi, în acelaşi timp, a şi făcut performanţă. Este un fost internaţional român şi care reprezintă foarte bine spiritul şi atitudinea pe care le aşteptăm de la tricolori. Cunoaşte în acelaşi timp competiţia internă. Îi cunoaşte pe jucătorii care evoluează în campionatul intern, dar şi pe cei care evoluează în străinătate şi pe unii dintre ei chiar i-a pregătit.

Este un antrenor tânăr, energic, este 200% dedicat fotbalului. Şi pasiunii sale pentru fotbal. Experienţa în meciuri decisive ca selecţioner. Ne amintim meciul din Portugalia din deplasare, meci pe care am şi reuşit să îl câştigăm şi care în mare masură, ne-a şi conferit calificarea la EURO.

Am convingerea că Mirel Rădoi va avea capacitatea să construiască o echipă, un adevărat grup, o echipă învingătoare cu care să putem să mergem la Campionatul European”.


Mirel Rădoi: ”Ţin să precizez că un antrenor tânăr lasă urme de îndoială vizavi de experienţă şi la o echipă de club. Mereu va fi aşa şi la o echipă naţională. Cred că în ultima perioadă, ca să glumim puţin, experienţa mea este mult mai mare ca selecţioner decât ca antrenor. Sunt mândru să mă aflu în această postură şi cred că de aici încolo va trebui să ţinem steagul României plus”.


Mirel Rădoi: ”Am un gol în stomac şi nu e din cauză că nu am mâncat deloc toată ziua, este că m-am emoţionat. Este cel mai înalt rang al antrenorului în România”.


Răzvan Burleanu: ”Mirel Rădoi va fi antrenorul care va conduce Echipa Naţională a României şi la Olimpiada de la Tokyo din 2020 tocmai pentru acest motiv, fiindcă atât timp cât va fi la nivelul primei reprezentative va avea posibilitatea să lucreze cu cât mai mulţi”


Răzvan Burleanu: ”Nu am discutat cu niciun alt antrenor, fiindcă din primul moment Mirel Rădoi a reprezentat opţiunea numărul 1 pentru Federaţia Română de fotbal. Mandatul lui Mirel Rădoi nu este unul pe termen scurt, este unul de construcţie. Este un mandat pentru cel puţin 2 ani de zile, cu obiective intermediare. Cunoaşte cel mai bine jucătorii tineri care azi îi regăsim la nivelul primei reprezentative. Şi că în acelaşi timp a fost antrenorul care pe durata Campionatului European din această vară, de U21, a reuşit să creeze exact ceea ce ne dorim şi de la prima reprezentativă, o echipă învingătoare”


17:00 A început conferinţa de presă de prezentare a lui Mirel Rădoi. Evenimentul a început cu un montaj în care sunt prezentate principalele momente ale lui Mirel Rădi, ca jucător la naţională şi ca antrenor la tineret.

Răzvan Burleanu: Cred că acest video sintetizează foarte bine de ce Mirel Rădoi a fost opţiunea numărul 1.


Astfel, Mirel Rădoi va fi prezentat în cadrul unei conferinţe de presă la care vor mai lua parte şeful forului de la Casa Fotbalului, dar şi directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă. Evenimentul va începe la ora 17:00 şi va transmis în direct pe Telekom Sport 3, dar şi pe www.telekomsport.ro. Mirel Rădoi acceptă provocarea de a deveni urmaşul lui Cosmin Contra, de care Federaţia Română de Fotbal s-a despărţit oficial joia trecută.

Viitorul selecţioner va debuta pe banca primei reprezentative la semifinala Final Fourului care o trimite pe câştigătoare la Euro 2020. România va întâlni Islanda pe 26 martie, în deplasare. Mirel Rădoi devine primul selecţioner după Victor Piţurcă în 1998 care ajunge la naţionala mare direct de pe banca tricolorilor mici. 

Afla mai multe despre: româniamirel rădoirăzvan burleanuprezentare oficială 

viewscnt
Articole similare