Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Aventură memorabilă în România pentru jucătorii lui Lille. "Era speriat. Mi-a spus să închid geamul, să nu ne trezim cu Dracula în cameră"

Aventură memorabilă în România pentru jucătorii lui Lille. "Era speriat. Mi-a spus să închid geamul, să nu ne trezim cu Dracula în cameră"

Fotbal

Comentarii

Fostul mijocaş al celor de la Lille, argentinianul Fernando D'Amico a povestit cea mai amuzantă aminitre a sa în tricoul fostei campioane a Franţei, pentru care a jucat între anii 1999-2003.

Într-un interviu acordat presei franceze, Fernando D'Amico a povestit cum au dormit cu teamă în România, de frica legendarului Dracula, după un meci cu Gloria Bistriţa, în Cupa Intertoto.

Se întâmpla pe 20 iulie 2002, în turul trei al Cupei UEFA Intertoto. Lille, antrenată de Claude Puel, câştiga la Bistriţa cu scorul de 2-0, după două goluri marcate în a doua repriză, de Djezon Boutoille şi Philippe Brunel. 

Iată echipele de start din acest meci: 

Gloria Bistriţa: Câmpeanu - Matei (Miszti), S.Costin, V.Popa, Alin Rus - Bucuroaia, Minteaun, Velcea, Cioloboc (Bârsan) - Oană (Negrean), Coroian.

Antrenor: Remus Vlad

Lille: Wimbee - Pichot, Fahmi, Delpierre, Schmitz - Bonnal, Chalme (Landrin), DAmico, Brunel - Tapia (Mousillou), Boutoille (Ndiaye). 
Antrenor: Claude Puel.

"Jucam împotriva Gloriei Bistriţa, în România. Am făcut o călătorie incredibilă şi am ajuns la hotel, dar era hotelul lui Dracula. Totul era decorat cu vampiri. Ajungem în miez de noapte, iar Greg Wimbee vede că este fereastra deschisă. Mi-a zis speriat <<Fernando, închide geamul. Zeii greci s-au întors o dată. Fernando, nu îl vreau pe Dracula în camera noastră>>. Mi-aduc aminte şi acum cu amuzament", a povestit D`Amico, în presa din Franţa.

Fernando D'Amico (44 de ani) a început fotbalul la All Boys, în Argentina, apoi a mai bifat meciuri pentru Huracan şi Quilmes. În 1998, mijlocaşul face pasul către Spania, la Badajoz, care evolua în liga secundă, iar un sezon mai târziu ajungea în Franţa, la Lille, pe vremea când echipa evolua în liga a doua din Franţa. După patru sezoane la Lille, Fernando D'Amico pleacă la Le Mans. Şi-a încheiat cariera la prima sa echipă din Europa, Badajos, nu înaintea de a trece pe la Pontevedra (Spania), Ethnikos (Grecia) şi Extremadura (Spania).

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare