Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Averea lui Ion Ţiriac a explodat în ultimul an. Ce loc ocupă acum miliardarul român în topul celor mai bogaţi oameni din lume

Averea lui Ion Ţiriac a explodat în ultimul an. Ce loc ocupă acum miliardarul român în topul celor mai bogaţi oameni din lume

Special

Comentarii

Averea lui Ion Ţiriac a crescut în 2020 cu aproximativ 300 de milioane de dolari, se arată într-un clasament realizat de compania de cercetare şi media Hurun Report. Acum, omul de afaceri român deţine o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari şi a urcat 38 de locuri în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Afacerile lui Ion Ţiriac au funcţionat cu motoarele turate, în ciuda faptului că economia mondială a fost zduguită de pandemia de coronavirus. Potrivit unui clasament Hurun Report, averea fostului tenismen a crescut cu nu mai puţin de 300 de milioane de dolari.

Ce avere are acum Ion Ţiriac şi ce loc ocupă în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume

În prezent, Ion Ţiriac s-ar bucura de o avare de 1,5 miliarde de dolari. Potrivit profit.ro, averea a fost calculată în funcţie de valoarea acţiunilor şi a altor active deţinute până la 15 ianuarie 2021. Averea lui Ion Ţiriac a crescut în 2020 cu aproximativ 300 de milioane de dolari, faţă de nivelul la care era în anul 2019.

Este de remarcat că Ion Ţiriac este singurul miliardar român care a intrat în acest clasament, care în 2020 a numărat 3.228 de afacerişti. Daniel Dines, cofondatorul UiPath, despre care se crede că are o avere de 6 miliarde de euro, nu apare în acest top. De asemenea, fraţii Pavăl, despre care Capital a scris că ar deţine o avere de 2,1-2,2 miliarde de euro, lipsesc din acest clasament.

În clasamentul făcut de Forbesc România pe anul 2020, Ion Ţiriac se afla pe locul 3 în clasamentul celor mai bogaţi români, după Daniel Dines şi fraţii Pavăl şi figura cu o avere estimată la 6 miliarde de lei, adică în jur de 1,23 miliarde de euro.

Anul 2020 a fost foarte generos pentru miliardarii lumii

Pandemia de coronavirus a afectat grav economia mondială şi a produs pierderi de sute de milioane de euro. Paradoxal, cei mai bogaţi oameni din lume au devenit şi mai bogaţi. Potrivit clasamentului făcut de Hurun Report, averea totală a celor 3.228 de miliardari, care fac parte din acest top, a crescut 32% (3.200 de dolari).

Cel mai mult de câştigat a avut celebrul Elon Musk, a cărui avere a crescut în 2020 cu 151 de miliarde de dolari şi care este în prezent lider în topul celor mai bogaţi oameni din lume. Musk a profitat din plin de creşterea acţiunilor Tesla, unde are o participaţie de 21%. Acestea au avut anul trecut o creştere de 700%.

Podiumul este completat de Jeff Bezos, fondatorul Amazon (averea de 189 de miliarde de dolari, în creştere cu 35%) şi de Bernard Arnaul (avere de 114 miliarde de dolari, în creştere cu 7%).

Afla mai multe despre: ion tiriac 

viewscnt
Articole similare