Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Avertisment din partea unui campionat de nivelul Ligii 1: "Goal-line technology rămâne inaccesibilă pentru noi"

Avertisment din partea unui campionat de nivelul Ligii 1: "Goal-line technology rămâne inaccesibilă pentru noi"
Comentarii

Liga scoţiană de fotbal (SPFL) nu are în plan introducerea tehnologiei care stabileşte dacă mingea a trecut în totalitate linia porţii, din cauza costului pe care conducătorii SPFL îl consideră "prohibitiv", a declarat un purtător de cuvânt al forului, potrivit BBC.

Dezbaterea pe această temă a apărut după ce atacantul Oliver Shaw a marcat un gol în derbiul de miercuri al oraşului Edinburgh, între Heart of Midlothian şi Hibernian, dar arbitrul nu l-a validat. Reluările TV au arătat că mingea şutată de jucătorul formaţiei Hibernian a căzut dincolo de linia porţii după ce a ricoşat din transversală. În cele din urmă partida s-a terminat la egalitate, 0-0.

"Goal-line technology s-a dovedit a fi un ajutor pentru arbitri acolo unde a fost instalată şi este un foarte bun exemplu că tehnologia îmbunătăţeşte jocul. La fel ca în celelalte ligi europene, cu excepţia celor mai bogate, goal-line technology rămâne inaccesibilă pentru SPFL. Ne-ar costa milioane să o instalăm pe terenurile din prima ligă scoţiană", a declarat un purtător de cuvânt al ligii.

SPFL încasează aproximativ 25 de milioane de euro pe sezon din cedarea drepturilor de televizare ale meciurilor din prima ligă. Goal-line technology este folosită în Anglia, Italia, Franţa şi Germania.

Afla mai multe despre: liga scotianascotiagoal linebbc 

viewscnt
Articole similare