Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Avertisment la FC Barcelona: ”Să nu ajungem ca AC Milan!”. Interviu cu omul care vrea să conducă gruparea catalană

Avertisment la FC Barcelona: ”Să nu ajungem ca AC Milan!”. Interviu cu omul care vrea să conducă gruparea catalană

FC Barcelona

Comentarii

Victor Font vrea să fie preşedinte la FC Barcelona. Crede că gruparea blaugrana are nevoie de o schimbare urgentă şi de un altfel de model în gestiunea clubului, pentru a putea concura cu toate cluburile conduse în acest moment de miliardari. În teren, admiră filosofia lui Johan Cruyff şi vrea să recupereze această strategie, pierdută în ultimele două sezoane pe Camp Nou. Interviul acordat de Victor Font cotidianului MARCA, mai jos.

În iunie, impresarul catalan Victor Font şi-a anunţat candidatura la alegerile pentru preşedinţia clubului FC Barcelona. El ar fi vrut să candideze şi în 2015, dar nu şi-a depus candidatura la alegerile la care au participat Bartomeu, Laporta, Benedito şi Freixa.

Font este fondatorul şi directorul general al companiei multinaţionale Delta Parteners care are sediul în Dubai şi se ocupă cu servicii de consultanţă şi strategie pentru marile corporaţii.

Cum o vezi pe FC Barcelona în prezent?

V.F: Din punct de vedere sportiv, pe termen scurt, totul merge bine. Preocuparea noastră se leagă de viitor, de ceea ce vrem să păstrăm şi să construim. De ceea ce rămâne după era Leo Messi. Actuala metodă de conducere nu ne avantajează pentru a concura la cel mai înalt nivel.

Atunci, ce planuri are Victor Font pentru FC Barcelona?
V.F: Nu am adus nimic nou în ultimii 10 ani. Cluburile de fotbal nu se întreţin într-o maniera profesională, cu câteva excepţii. Nu vrem să facturăm 600-700 de milioane de euro, ci mult mai mult. Trebuie eliminaţi intermediarii. Merchandising-ul care priveşte marca Barca merge prost, şi pentru mulţi ani, a fost doar o mică parte din încasările clubului. La nivel de distribuţie, un fular pe care noi îl comercializăm în Brazilia trece prin şase intermediari până ajunge la consumator. Avem 500 de milioane de fani la care trebuie să ajungem în mod direct. Viitorul nostru trece prin ei. Aceşti fani sunt viitorul Barcelonei! E nevoie de oameni cu experienţă, capacitaţi pentru binele acestui club grandios. Nu am reuşit în aceşti ani să gestionăm corect marea bază de talente a clubului nostru. Cu astfel de investiţii în jucători pe termen scurt, mi-e teamă că în scurt timp vom ajunge ca AC Milan. Din păcate este o posibilitate reală.

Vei aduce în cazul unei campanii reuşite vreun fost fotbalist al clubului alături de tine?
V.F: Ei trebuie să fie parte din deciziile strategice ale clubului. Pentru fotbal, ai nevoie de foşti mai fotbalişti în conducere, dar nu de un nume ci de oameni care ştiu să analizeze, care înţeleg ce înseamnă Barcelona, care cunosc bine modelul acestui club. Jocul pe care dorim să îl promovăm.

”FC Barcelona nu trebuie să fie un instrument pentru jocuri politice” - Victor Font

Este Gerard Pique un astfel de model?
V.F: Este un exemplu. Are calităţi pe care trebuie să le valorifice în interesul clubului. Pasiunea pentru FC Barcelona contează pentru Pique şi asta e foarte bine

A pierdut FC Barcelona modelul Cruyff?
V.F: Nu cred. În schimb, pare că Barcelona, după ce şi-a dat seama că acest model funcţionează a luat doar decizii greşite. În ultimii ani s-au adus antrenori care nu aveau profilul Barca şi s-au delegat responsabilităţi unor oameni care n-au nicio idee despre modelul clubului nostru. De aceea au fost aduşi jucători care nu se încadrează în filosofia noastră şi au plecat alţii care erau potriviţi.

Sunt probleme cu La Masia (n.r Academia clubului)?
V.F: Nu, dar mulţi oameni care erau responsabili de formarea fotbaliştilor noştri şi care stăpâneau perfect filosofia clubului au plecat. Pentru a ne asigura că La Masia produce trebuie să o protejăm cu adevărat, nu doar din gură. Avem oameni importanţi, foşti mari jucători care cunosc perfect Academia şi ştiu ce trebuie să facă. Ei trebuie aduşi lângă echipă.

În mandatul Dvs, clubul FC Barcelona va fi unul care militează pentru independenţa provinciei?
V.F: Barca trebuie să fie fidelă originilor sale. Este un club catalan şi, aşa cum se întâmplă în societate, există oameni diferiţi cu diverse ideologii. Înţelegem toate astea, dar FC Barcelona nu trebuie să fie niciodată un instrument pentru un obiectiv politic!

Sunteţi de acord cu ideea construirii unui nou stadion?
V.F: Actuala situaţie economică este complicată. Mă bucur că lumea e deschisă la acest subiect şi se discută despre proiectul unui nou stadion. Dar trebuie totul tratat cu grijă.

Afla mai multe despre: fc barcelonaalegerivictor fontpreşedinte 

viewscnt
Articole similare