Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Avertisment pentru şefii fotbalului italian: "E cam trasă de păr această idee. Nu sunt de acord cu reluarea campionatului"

Avertisment pentru şefii fotbalului italian: "E cam trasă de păr această idee. Nu sunt de acord cu reluarea campionatului"

Serie A

Comentarii

Profesorul Giovanni Rezza, şeful departamentului pentru boli infecţioase de la Institutul italian de sănătate, a declarat că nu este de acord cu o reluarea campionatului în Serie A în luna mai.

"La final va fi o decizie politică. Dar, fiind un sport de contact, există un risc de transmitere. Cineva propunea o monitorizare mai strictă, cu teste repetate la jucători. Sincer, mi se pare cam trasă de păr această idee. Eu nu sunt de acord cu o reluare, dar este doar părerea mea", a declarat Rezza.

Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) a anunţat, luni, că doreşte testarea tuturor jucătorilor din Serie A pentru Sars-CoV-2, la începutul lunii mai, în vederea reluării antrenamentelor.

"Imediat ce situaţia de sănătate va permite, vom încheia campionatul. În curând vom avea o întâlnire, vom stabili procedura, pe care o vom comunica apoi. Vom începe, sper, la începutul lunii mai testele pentru a ne asigura că jucătorii sunt negativi", a declarat preşedintele FIGC, Gabriele Gravina, pentru Sky Sport Italia.

Potrivit acestuia, această măsură ar permite reluarea antrenamentelor. Întrebat despre posibilitatea de a juca toată vara, el a precizat că nu există un "termen limită".

Campionatul italian este oprit de la 9 martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Afla mai multe despre: serie aitalia 

viewscnt
Articole similare