Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Axul central al apărării îi dă bătăi mari de cap lui Rădoi. "În afară de Chiricheş, nu avem un fundaş central care să asigure un duel unul contra unu"

Axul central al apărării îi dă bătăi mari de cap lui Rădoi. "În afară de Chiricheş, nu avem un fundaş central care să asigure un duel unul contra unu"
Comentarii

Selecţionerul României, Mirel Rădoi, recunoaşte că una dintre cele mai grele misiuni ale sale este aceea de a alcătui un cuplu de fundaşi centrali omogen, cu experienţă şi valoare, care să ştie să gestioneze momentele cheie ale meciurilor, în duelurile cu marii atacanţi au Europei.

Un punct fix în viziunea lui Mirel Rădoi este Vlad Chiricheş, fotbalist legitimat la Sassuolo, dar care a mai trecut pe la Tottenham Hotspur şi Napoli. Lângă acesta, opţiunile sunt multiple, variate, dar niciuna care să ofere încredere pe termen lung. Nu există un al doilea fundaş central care să joace într-un campionat de top al Europei. Exceptându-i pe jucătorii din Liga 1, un campionat oricum mediocru, rămân variantele Bogdan Ţîru (Polonia), Dragoş Grigore (Ludogoreţ) şi Ionuţ Nedelcearu (AEK Atena). Ultimul dintre ei este încâ tânăr, iar greşelie în jocul său sunt inerente. Ar mai fi Alin Toşca (Turcia), dar el provine dintr-un fundaş stânga şi este folosit ca fundaş central, cu cel mai mare randament, într-un sistem cu trei fundaşi centrali. Un sistem care n-a dat roade la naţională în meciurile din Liga Naţiunilor.

Astfel, Mirel Rădoi recunoaşte că axul central al defensivei va cunoaşte modificări şi pe viitor, până va găsi perechea perfectă în angrenajul echipei, o pereche care să ofere siguranţă, încredere şi mult linişte jucătorilor din faza ofensivă.

"În momentul de faţă sunt puţini fundaşi centrali - în afara lui Chiricheş - la care bagajul lor de tactică individuală să fie foarte mare. Eu ştiu că nu am fundaşi centrali care poate să îmi asigure un duel de unu contra unu sau doi contra doi. (n.r. - Cu Chiricheş) pot să îmi permit un duel unu contra unu oricând. De ce? Pentru că are foarte multe meciuri în campionate puternice. Nu judec jucătorii, dar dacă astea sunt problemele şi aceştia sunt jucătorii cei mai buni din România şi din campionatele de pe lângă România, atunci trebuie să găsim soluţii pentru ei. Sunt lucruri pe care ei trebuie să le decidă într-o secundă. Dacă nu au meciuri la nivelul ăsta, în care deciziile să poată să le cântărească foarte rapid, şi sunt meciuri fără miză, atunci orice greşeală ar face nu se sesizează aşa de tare. O să schimbăm fundaşi centrali până îi găsim pe cei care mereu trebuie să îşi asume relaţia unu contra unu, să iasă după atacant sau după mijlocaşul central", a declarat Mirel Rădoi, la Telekom Sport.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare