Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Azdren Llullaku, disperat de situaţia din Belarus, singura ţară din Europa în care fotbalul se desfăşoară în condiţii normale: "Un fotbalist a fost depistat pozitiv. Sunt inconştienţi"

Azdren Llullaku, disperat de situaţia din Belarus, singura ţară din Europa în care fotbalul se desfăşoară în condiţii normale: "Un fotbalist a fost depistat pozitiv. Sunt inconştienţi"

Fotbal

Comentarii

Fostul atacant al celor de la Poli Iaşi, Gaz Metan Mediaş şi Astra Giurgiu, albanezul Azdren Llullaku (32 de ani), evoluează în singura ţară din Europa care sfidează pandemia de coronavirus COVID-19, care a pus stăpânire pe continent, şi nu numai. Bieloruşii au dat startul campionatului, joi trecută, iar meciurile se dispută cu suporteri în tribune.

La această oră, Europa a depăşit borna celor 100.000 de cazuri pozitive cu COVID-19, iar peste 7.000 de persoane şi-au pierdut viaţa. Bilanţul pe întreg mapamond, este înfricoşător. Practic, se triplează aceste cifre. Lucruri nesemnificative pentru oamenii aflaţi în fruntea statutului Belarus, care permit desfăşurarea de evenimente sportive cu mii de oameni în tribune, ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla în jurul lor. Nici măcar cele 76 de cazuri confirmate în Belarus, până în acest moment, nu au reprezentat motive de îngrijorare, după povesteşte şi albanezul Azdren Llullaku, legitimat la Shakthar Soligorsk din Belarus, într-un interviu acordat celebrului jurnalist italian, Gianluca Di Marzio.

"Aici, oamenii se plimbă toată ziua, de parcă nimic rău nu s-ar întâmpla. Nu realizează situaţia actuală. Sper ca totul să fie bine aici, dar nu pot fi sigur, deoarece virusul a infectat deja celelalte naţiuni. Joi a fost prima zi, însă anterior am mai avut două meciuri în Cupa Belarusului, împotriva aceleiaşi formaţii, Zhodino, şi un meci în Supercupă. Marţi s-au întâlnit să decidă dacă se întrerupe campionatul, însă nu au făcut-o. S-a ales să continuăm, dar să fim atenţi. Mai presus de toate, prezenţa publicului mă îngrijorează. Ei au o altă mentalitate aici. Ar fi fost destul timp pentru a recupera etapele până în decembrie. Chiar nu pot înţelege. Eu încerc să fiu atent. Mă antrenez, joc şi apoi mă închid în casă. Ies doar la cumpărături. Însă aici există un alt motiv de îngrijorare: şcolile sunt deschise, centrele comericiale şi sălile de sport la fel. Oamenii se plimbă toată ziua fără nicio teamă, totul este normal. Singura recomandare făcută este să te speli pe mâini. Există deja peste 50 de cazuri în Belarus, iar un jucător de la o altă echipă, Isloch Minsk, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Nici măcar acest lucru nu i-a determinat să oprească fotbalul'', a povestit Azdren Llullaku, cel care a evoluat în Italia, la începuturile carierei sale. De asemenea, în 2018 s-a întors în Italia, la Virtus Entella, pentru care a jucat un singur sezon.

Pentru a înţelege de unde această încăpăţânare inconştientă, putem privi doar declaraţia preşedintelui ţării, Alexander Luskashenko, care a spus că pandemia de coronavirus este doar "o psihoză împotriva căreia trebuie să lupţi cu saună, votcă şi muncă"

  • 113 meciuri, 34 de goluri şi 10 pase decisive a adunat pentru Gaz Metan
  • 39 de meciuri, 9 goluri şi 12 pase de gol a oferit pentru Astra Giurgiu
  • 14 meciuri şi două pase de gol a reuşit pentru Poli Iaşi
  • 700.000 de euro este cota jucătorului albanez

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare