Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Balonul de Aur din fotbalul feminin, anunţ disperat: "Ronaldo, Messi, Ibrahimovic, ajutaţi-mă!". Rapinoe a atras atenţia asupra unui subiect sensibil

Balonul de Aur din fotbalul feminin, anunţ disperat: "Ronaldo, Messi, Ibrahimovic, ajutaţi-mă!". Rapinoe a atras atenţia asupra unui subiect sensibil
Comentarii

Americanca Megan Rapinoe (34 de ani) a câştigat Balonul de Aur din fotbalul feminin, iar la câteva zile distanţă a făcut un apel la adresa celor mai mari fotbalişti din fotbalul masculin.

Rapinoe a condus echipa SUA spre cucerirea Campionatului Mondial, iar performanţa sa nu a trecut neobservată. Jucătoarea a primit Balonul de Aur pentru prima dată în carieră. 

Într-un interviu acordat pentru France Football, Rapinoe, o cunoscută activistă şi homosexuală, a vorbit despre munca sa din teren, dar şi din afara fotbalului: "După JO din 2016, am decis să fiu mult mai implicată în munca mea de activistă. Am vrut să fiu mai bună ca oricând. Ştiu că sunt bună. 

Acest Balon de Aur mă răsplăteşte pe ambele planuri, atât fotbalistic, cât şi pe plan social, pentru că vreau să-i fac pe oameni să înţeleagă adevăratele probleme ale societăţii noastre. 

Aş vrea să strig: 'Ronaldo, Messi, Ibrahimovic, ajutaţi-mă!' Aceste vedete nu se implică în probleme, le e teamă să nu piardă tot, dar nu e adevărat. Cine i-ar scoate în afara fotbalului pe Ronaldo sau Messi pentru o declaraţie împotriva sexismului sau rasismului?", a declarat cea mai bună jucătoare de fotbal pentru France Football. 

Rapinoe: "Nu poţi câştiga un turneu fără persoane homosexuale"

După calificarea în semifinalele Campionatului Mondial, Rapinoe a oferit o declaraţie inedită: „Nu poţi câştiga un turneu fără persoane homosexuale. Să fii gay la Campionatul Mondial în Luna Mândriei e frumos. Motivează persoanele ca mine, care luptă pentru acelaşi ţel. Primesc mai multă energie din acest motiv, faţă de atunci când mă contrez cu cineva în privinţa unui aspect greşit”, a declarat jucătoarea naţionalei SUA şi a echipei Seattle.

Afla mai multe despre: megan rapinoebalonul de aur 

viewscnt
Articole similare