Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Banii din Liga Campionilor: UEFA împarte cluburilor 1,95 miliarde de euro!

Banii din Liga Campionilor: UEFA împarte cluburilor 1,95 miliarde de euro!

Pariuri sportive

Comentarii

(P) Liga Campionilor este cea mai urmărită competiţie sportivă a Europei, iar banii pe care îi oferă UEFA participantelor sunt din ce în ce mai mulţi.

Operatorul digital de pariuri şi cazinou Betano vă prezintă, într-un infografic, sumele împărţite de UEFA către cluburi.

UEFA a făcut publice sumele distribuite după Liga Campionilor în ediţa 2017/18, iar totalul este de 1,41 miliarde de euro. Pentru actuala stagiune, plăţile către cluburi au crescut cu peste 500 de milioane!

Real Madrid a primit 88 de milioane de euro, cel mai mult, urmată de AS Roma (83), Liverpool (81) şi Juventus (80). Cei mai puţini bani au mers la azerii de la Qarabag: 16,8 milioane de euro. Diferenţa principală nu e făcută de rezultate, ci de banii din market pool şi drepturile de televizare. Qarabag a făcut două egaluri în grupele Ligii din sezonul trecut, ca şi AS Monaco, dar a încasat cu 31 milioane mai puţin decât monegascii!

Acum, UEFA a introdus un nou clasament al coeficienţilor, bazat pe rezultatele cluburilor în ultimii 10 ani în cupele europene. Pe primul loc este Real Madrid, iar suma pe care o vor primi „galacticii” doar pentru palmaresul recent este de 35,4 milioane de euro! Adăugând banii din drepturile de televizare şi prima de participare, Real poate câştiga mai mult decât în sezonul trecut şi în cazul în care este eliminată în optimi!

Pariază pe Liga Campionilor pe Betano! Ai peste 300 opţiuni de pariere la fiecare meci şi cote mărite etapă de etapă!

Cât a pierdut CFR Cluj

Eliminarea campioanei în faţa suedezilor de la Malmo a privat formaţia clujeană de o sumă uriaşă din partea UEFA. Pentru turul 2 preliminar, CFR a primit doar 640,000 € de la forul european, de zeci de ori mai puţin decât ar fi încasat în cazul unei calificări în grupe.

Calificarea cu Malmo ar fi dus-o pe CFR în turul 3 preliminar împotriva lui MOL Vidi, cu care ar fi avut şanse mari să meargă mai departe spre play-off. Eliminarea în play-off ar fi adus, însă, în conturile campioanei aproximativ 10 milioane de euro! 5 pentru participarea în play-off-ul Ligii, şi aproape alte 5 pentru prezenţa în grupele Ligii Europa, unde ar fi fost trimisă. Bani la care s-ar adăuga şi diferite bonusuri, în funcţie de rezultatele obţinute.

Calificarea în grupele Ligii Campionilor ar fi putut asigura finanţele pe întreg sezonul la Cluj, dar şi un buget puternic de transferuri. CFR ar fi primit 15,25 milioane pentru participare, plus un minim de 2,1 milioane din drepturile TV şi clasamentul coeficienţilor. Din nou, sumă la care se pot adăuga bonusurile de rezultate, dar şi încasări serioase din bilete şi creşteri ale cotelor fotbaliştilor.

Cine va câştiga Liga 1 Betano în 2018/19? Pe Betano, sponsorul oficial al competiţiei, ai zeci de pariuri speciale, sute de opţiuni la fiecare meci şi streaming live!

 

Afla mai multe despre: pariuri sportivebetano 

viewscnt
Articole similare