Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Banii din sport se mişcă acum către Esport! Sumele astronomice care se învârt în lumea jocurilor online

Banii din sport se mişcă acum către Esport! Sumele astronomice care se învârt în lumea jocurilor online

Diverse

Comentarii

Competiţiile sportive tradiţionale, de mare sau mică popularitate, au îngheţat şi brusc atenţia s-a mutat spre supravieţuitori: Lumea jocurilor online!

Esports reprezintă un conglomerat de jocuri pe computer sau consolă cu o bază de fani uriaşă. De la League of Legends la Counterstrike Global Offensive sau Dota2, universul Esport are o structură pe care iubitorul obişnuit de fotbal, tenis sau handbal, în general, nici măcar nu o bănuieşte.  Dar pe care s-ar putea să vrea să o descopere.

Jucătorii importanţi de pe piaţă, de la sponsori la industria pariurilor – în special aceasta din urmă – îşi îndreaptă acum energia spre Esports.

Recul şi pentru Esports

Merită precizat că şi lumea acestor competiţii a primit o lovitură financiară importantă, în urma crizei generate de COVID 19. In mod normal, toate evenimentele majore se desfăşurau pe arene ticsite cu mii, uneori cu zeci de mii de fani. Acum competitiile s-au mutat in online si sunt urmarite pe Twich sau Youtube de milioane de fani. Industria rezistă, spre deosebire de sporturile traditionale, chiar dacă a primit o lovitură serioasă.

Competiţii cu premii de zeci de milioane de dolari sau euro!

The International 9, turneu anual de DOTA2, a pus anul trecut premii în valoare de 34,3 milioane de dolari! Marele turneu de tenis de la Miami a avut in 2019 premii totale de 9 milioane de dolari.

Turnee importante. Episodul 1: ESL Pro League (Counterstrike)

De câteva zile a început al 11-lea sezon din ESL Pro League, o competiţie anuală de Counterstrike.  Formatul a suferit schimbări, tocmai pentru că a migrat în online. Sunt 24 de echipe împărţite în două zone: Europa şi America (World)

În Europa formatul prevede două grupe de câte 6 echipe, cu un sistem piramidal, în timp ce zona Americană , tot cu două grupe şi 12 echipe, merge pe sistemul unui sezon regulat.

Meciurile sunt in formatul Bo3 (Best of 3 – cel mai bun din 3) şi sunt transmise pe internet, comentate live şi analizate ulterior de specialişti.

Premiile, chiar şi în aceste condiţii de recul financiar, sunt garantate aproape de 1 milion de dolari.

Ce poţi să vezi azi şi unde?

Joi sunt trei confruntări în zona Nord Americană şi pe toate le poţi vedea live, gratis pe Twich.tv: https://www.twitch.tv/esl_csgo

Faze Clan – Tyloo ora 15:30 (ora Rom)

100Thieves – Swole Patrol ora 19:00 (ora Rom)

Team Liquid – MIBR ora 23:00 (ora Rom)

Afla mai multe despre: esl 

viewscnt
Articole similare