Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Barajul Islanda - România, aproape de a fi amânat. Comunicatul trimis de oficialii FIFA despre meciurile internaţionale

Barajul Islanda - România, aproape de a fi amânat. Comunicatul trimis de oficialii FIFA despre meciurile internaţionale

Echipa națională

Comentarii

FIFA a anunţat că, în contextul pandemiei de coronavirus, cluburile nu vor mai fi obligate să lase jucătorii la echipele naţionale pentru meciurile din martie şi aprilie. În plus, forul a recomandat amânarea partidelor internaţionale.

“Având în vedere situaţia actuală cu privire la coronavirus, Biroul Consiliului FIFA a decis că regulile generale care în mod normal oblige cluburile să îi pună pe jucători la dispoziţia echipelor naţionale nu vor fi aplicate la meciurile din martie/aprilie”, se arată pe site-ul FIFA.

Forul menţionează că în întreaga lume situaţia legată de coronavirus evoluează rapid şi că există interdicţii de călătorie impuse de autorităţi din unele ţări.

“FIFA înţelege că disputarea meciurilor în actualele circumstanţe ar reprezenta nu doar un potenţial risc pentru sănătatea jucătorilor (şi a publicului), dar probabil ar compromite şi integritatea sportivă a acestor meciuri, pentru că unele echipe ar putea fi private de cele mai bune formule posibile, în timp ce altele nu ar fi.

Pentru a evita orice risc care nu este necesar şi situaţii de potenţială nedreptate, recomandăm ca toate meciurile internaţionale programate în martie şi aprilie să fie amânate până când se vor putea disputa într-un mediu sigur atât pentru jucători cât şi pentru public. Decizia rămâne la latitudinea organizatorilor competiţiilor respective sau federaţiilor în cazul meciurilor amicale”, adaugă FIFA.

Forul va analiza, discutând cu toate părţile implicate, posibilităţile de reprogramare a oricărui meci amânat şi este încrezător că se vor găsi soluţiile potrivite.

Afla mai multe despre: fifa 

viewscnt
Articole similare