Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Barca, două transferuri într-o zi! Aguero şi încă o lovitură dată de Laporta

Barca, două transferuri într-o zi! Aguero şi încă o lovitură dată de Laporta

FC Barcelona

Comentarii

Barcelona a mai reuşit un transfer în ziua în care l-a prezentat oficial pe Sergio Aguero (33 de ani), fostul jucător de la Manchester City. Catalanii l-au transferat pe Emerson (22 de ani), fotbalist deţinut în coproprietate cu Betis Sevilla. Conducerea formaţiei de pe Camp Nou a plătit nouă milioane de euro.

Două transferuri într-o zi la Barcelona. Aguero şi un fotbalist cumpărat cu 9 milioane de euro

În ziua în care l-a prezentat oficial pe Sergio Aguero, venit liber de contract de la Manchester City, Barcelona a mai reuşit un transfer. Joan Laporta şi conducerea clubului au plătit nouă milioane de euro pentru aducerea lui Emerson Royal, un fundaş dreapta brazilian de 22 de ani, care a jucat la Betis în sezonul recent încheiat de LaLiga. Barcelona şi Betis îl deţineau în coproprietate, iar ca să aibă toate drepturile federative ale fotbalistului catalanii au plătit suma necesară, adică nouă milioane de euro.

Emerson va juca la Barcelona până în 2024, conform contractului propus de şefii de pe Camp Nou. Sport, ziar cu foarte bune surse în cadrul clubului, a făcut anunţul transferului lui Emerson la FC Barcelona. Brazilianul era urmărit de mai multe echipe importante din Europa, iar Inter era ultima intrată în cursa pentru semnătura sa. Deşi iniţial se specula că Emerson va fi cumpărat pentru a fi vândut mai departe pe o sumă mai mare, se pare că acesta va face pregătirea cu Barcelona şi va rămâne la echipă.

După transferurile lui Aguero şi Emerson, Barcelona e foarte aproape să oficializeze alte trei mutări. Memphis Depay (Lyon), Georginio Wijnaldum (Liverpool) şi Eric Garcia (Manchester City).

Barcelona şi Betis l-au cumpărat pe Emerson de la Atletico Mineiro în 2019, pe când acesta avea 19 ani, plătind 12 milioane de euro în tandem. Catalanii l-au lăsat la Betis un sezon, iar acum va veni pe Camp Nou, în schimbul a nouă milioane de euro, echivalentul a 50% din drepturile sale federative. Emerson a jucat 38 de meciuri în toate competiţiile sezonului trecut cu Betis, timp în care a marcat de două ori şi a livrat patru pase de gol.

  • 25 de milioane de euro este cota de piaţă a lui Emerson în prezent, potrivit specialiştilor de la transfermarkt.com

Afla mai multe despre: barcelonatransferemersonbetisjoan laporta 

viewscnt
Articole similare