Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Barca, foarte aproape de transferul fotbalistului pentru care a insistat Koeman. Unde s-ar încadra în primul 11 lângă Messi

Barca, foarte aproape de transferul fotbalistului pentru care a insistat Koeman. Unde s-ar încadra în primul 11 lângă Messigalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Barcelona are un acord pentru transferul lui Depay de la Lyon, care se va produce în iarnă. Iată unde se va încadra starul olandez în acelaşi 11 cu Messi.

Barcelona dă lovitura, iar Koeman primeşte transferul pe care îl aştepta de când a semnat

Ronald Koeman şi l-a dorit foarte mult, iar Barca este aproape de a-i îndeplini dorinţa antrenorului său. Memphis Depay va juca la Barcelona din iarnă, susţine presa catalană. ”El va fi înlocuitorul lui Suarez” confirmă şi jurnalistul Oriol Domenech. Pentru ca Memphis Depay să ajungă din iarnă pe Camp Nou, formaţia catalană trebuie să-şi regleze masa salarială, scrie cotidianul SPORT.

Accidentarea lui Ansu Fati, care va lipsi de pe gazon minim 3 luni de zile, le-a dat peste cap planurile oficialilor catalani, care au redeschis rapid pista Depay. Sport.es scrie că actuala conducere interimară a demarat tratativele pentru Depay cu Olympique Lyon. Contractul lui Depay se încheie în vara anului viitor, detaliu care poate facilita transferul fotbalistului la gruparea catalană. El şi-ar fi dat deja acordul să joace la Barca, iar recent a făcut o declaraţie interesantă, mai notează presa de casă a Barcelonei:

"Piaţa de transferuri nu este deschisă în acest moment. Nu mă gândesc la asta. Încerc să fac ce ştiu mai bine, să am evoluţii bune, să devin un jucător mai bun. Sigur, cine nu ar vrea să joace acolo? Este una din cele mai bune echipe din lume. Oricui i-ar plăcea asta”, a afirmat internaţionalul olandez, recent, alimentând şi mai mult zvonurile care îl dau ca şi transferat pe Camp Nou, lângă Messi.

Cotat la 45 de milioane de euro, fotbalistul olandez în vârstă de 26 de ani a mai jucat în cariera sa pentru PSV Eindhoven şi Manchester United. Lyon l-a achiziţionat pentru 16 milioane de euro, iar în actuala stagiune a marcat de 4 ori în primele 6 meciuri.

Unde s-ar încadra Depay în sistemul Barcelonei

Nu mai este niciun secret că Barca are nevoie de un atacant central. Momentan, Koeman îşi bazează speranţele pentru acest post pe câteva improvizaţii, aşa cum s-a putut vedea în partidele cu Sevilla sau Getafe, meciuri transmis în direct de Telekom Sport. Aceste meciuri au subliniat nevoia acută a Barcelonei pentru a aduce un astfel de jucător.

Memphis Depay este un fotbalist versatil, care poate juca oriunde în line-upul ofensiv al lui Koeman. Potrivit site-ului Transfermarkt, Depay a bifat 222 de meciuri în cariera sa ca atacant sâtnga şi 48 de meciuri ca atacant central, de cele mai multe ori, în perioada petrecută în Franţa.

La Barca, el ar urma să joace exact acest rol, al atacantului central, un rol pe care îl joacă deseori la Lyon, dar şi în naţionala Olandezi. Ca atacant al Les Gones, Depay a marcat 19 goluri în 47 de meciuri şi a oferit 16 pase decisive pentru coechipierii săi. Deşi nu poate fi considerat un număr 9 clasic, Memphis este exact ceea ce caută Koeman, de aici şi insistenţa pentru transferul său. Depay munceşte mult pentru echipă, are capacitatea reală de a combina, de a profita excelent de spaţii şi de a finaliza cu sânge rece, din postura de ”clinical striker” aşa cum îl numesc englezii. Nu este doar un atacant care punctează, este însă genul de atacant care îi ajută şi pe alţii să marcheze, aşa cum era Luis Suarez, fostul vârf al Barcelonei, sau cum este Karim Benzema, atacantul rivalei Real Madrid. O mutare care l-ar elibera foarte mult pe Messi şi care i-ar permite super starului argentinian să-şi regăsească partenerul pierdut după transferul lui Luis Suarez la Atletico Madrid.

”Eu nu am puterea să-l transfer pe Depay. Asta depinde de club. Tot ceea ce pot face eu este să aştept, ei îmi ştiu părerea. L-am dorit pe Memphis Depay în vară pentru că este un jucător excelent, iar calităţile pe care el le are, sunt exact ceea ce căutam noi în ofensivă” a explicat şi Koeman, recent, într-o conferinţă de presă.

Un alt argument care pare să dea dreptate presei catalane care anunţă transferul lui Depay la Barca, din iarnă, este că olandezul mai are contract doar până în vară. Astfel, Barcelona profită de acest context şi îl va transfera din iarnă pentru o sumă modică de bani, situaţie convenabilă şi pentru Lyon, în condiţiile în care Depay, poate pleca liber de contract în iunie.

  • 45 de milioane de euro este cota de piaţă a lui Memphis Depay
  • 54 de selecţii şi 19 goluri are el pentru naţionala Olandei
  • 34 de milioane de euro plătea Man United pentru el în 2015
  • 16 milioane de euro a plătit Lyon pentru a-l transfera de la United

El Mundo Deportivo a anunţat recent şi noua strategie a Barcelonei pentru transferul lui Depay. Conducerea interimară a catalanilor va accepta ofertele pentru Braitwaite, Carlos Alena şi Junior Firpo, astfel că masa salarială va scădea suficient pentru a le permite catalanilor să-l semneze pe Depay. Barca s-ar fi înţeles deja cu jucătorul, care a acceptat propunerea salarială a clubului.

Laporta şi Victor Font, principalii favoriţi să câştige alegerile la Barcelona

Depay vine la Barcelona, însă gruparea blaugrana se scaldă în continuare în ape tulburi din punct de vedere administrativ.

Fostul preşedinte, Joan Laporta s-a hotărât şi va candida din nou pentru a fi preşedintele Barcelonei, susţine presa catalană. De meserie avocat, Laporta a lucrat de luni bune şi încă lucrează la dosarul său de candidatură. Mai mult, se pare că Joan Laporta are deja echipa de conducere gata pregătită, în eventualitatea în care va câştiga alegerile, susţine jurnalistul Oriol Domenech.

Aceeaşi sursă susţine că Laporta a încercat un pact cu Victor Font, unul dintre cei consideraţi favoriţi la preşedinţia Barcelonei, însă nu au ajuns la un acord. În principiu, cel doi vor candida separat la alegeri şi dintre ei se va alege viitorul şef de pe Camp Nou.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: leo messimemphis depaytransferurironald koeman,  

viewscnt
Articole similare