Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Barcelona caută portar de rezervă! 5 variante la care ar putea apela catalanii

Barcelona caută portar de rezervă! 5 variante la care ar putea apela catalanii
Comentarii

FC Barcelona sondează piaţa pentru o soluţie de portar de rezervă, în cazul posibilei plecări a olandezului Jasper Cillessen. Fostul portar de la Ajax ar dori să o părăsească pe actuala campioană a Spaniei, unde nu doreşte să mai rămână în umbra portarului titular, Marc Andre ter Stegen.

La nivel internaţional, portarii par să ţină prim planul acestei perioade de transferuri. Brazilianul Alisson a semnat deja cu FC Liverpool, în timp ce belgianul Thibault Courtois este la un pas de Real Madrid şi ar putea fi înlocuit la Chelsea de Gianluigi Donnarumma.

Nici Milan nu rămâne descoperită, pentru că deja l-a transferat pe spaniolul Pepe Reina, în timp ce Napoli, fosta echipă a lui Reina l-a adus pe Alex Meret. Tot din Italia, legendarul Buffon a părăsit-o pe Juventus pentru un contract spectaculos la Paris Saint Germain.

Jasper Cillessen, portarul de rezervă al catalanilor ar putea fi următoarea lovitură de pe piaţa transferurilor, el fiind dorit de mai multe cluburi puternice din Europa, printre care şi AS Roma. În acest context, Barcelona caută un înlocuitor pentru goal-keeperul olandez, iar presa spaniolă scoate în evidenţă cinci nume care ar putea să-i facă din sezonul viitor concurenţă lui Ter Stegen.

Koen Casteels este primul pe listă. Portarul în vârstă de 26 de ani a trăit o vreme în umbra lui Courtois la Genk, dar a plecat apoi, de foarte tânăr la Hoffenheim. În 2015 a semnat cu Wolsfburg, acolo unde în sezonul 2017-2018 a fost titular. Casteels măsoară 1.97 de centimetri şi impresionează în jocul aerian, dar şi la capitolul reflexe.

Yann Sommer, portarul elveţian de 29 de ani de la Borussia Mönchengladbach este al doilea favorit. Portarul a fost la un pas de un transfer pe Emirates, însă negocierile cu Arsenal au picat în ultima clipă. El este înlocuitorul lui Ter Stegen la Gladbach şi un portar cu experienţă, despre care Barcelona crede că poate fi perfect compatibil cu actualul său titular.

Simon Mignolet, al doilea portar belgian de pe lista Barcei, este marele prejudiciat de transferul lui Alisson la Liverpool. "Cormoranii" nu se opun plecării sale şi Barcelona l-ar putea transfera pentru o sumă foarte avantajoasă. Chiar dacă nu va ajunge pe Camp Nou, Simon Mignolet are şanse mari să plece de pe Anfield în această vară, notează cotidianul Sport.

Geronimo Rulli are 26 de ani şi joacă la Real Sociedad, fiind un portar foarte obişnuit cu fotbalul iberic. A fost aproape de un transfer la Manchester City, tocmai pentru că este un portar de reflex şi are un joc de picior foarte bun, fiind pe placul tehnicianului Pep Guardiola. Este de altfel unul dintre marile sale avantaje pentru un transfer la Barcelona din vară.

Ultimul pe lista catalnilor ar fi Marko Dmitrovic, un portar de origine sârbă, care în sezonul trecut a lăsat o bună impresie pentru Eibar. Marko are însă un uriaş handicap, fiind portarul din listă cu cel mai slab joc de picior. Poate fi însă o soluţie de rezervă, decentă. 

Afla mai multe despre: fc barcelonacillessenmignoletsommertransferuri 

viewscnt
Articole similare