Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Barcelona e gata să ofere 80 de milioane pentru el. Messi se opune şi cere transferul unui super star francez

Barcelona e gata să ofere 80 de milioane pentru el. Messi se opune şi cere transferul unui super star francez

FC Barcelona

Comentarii

Oficialii clubului FC Barcelona lucrează deja la confecţionarea lotului pentru sezonul viitor. Aflat de mai mult timp pe lista grupării blaugrana, Frenkie de Jong se loveşte de un obstacol neaşteptat: Lionel Messi.

Frenkie de Jong a devenit o prioritate pentru FC Barcelona. Olandezul de la Ajax este un fotbalist pe placul scouterilor catalani, care îl urmăresc de peste opt luni de zile. Mijlocaşul care a debutat deja în naţională are în opinia catalanilor ADN-ul Barcelonei şi un viitor spectaculos în faţă, dar operaţiunea care l-ar putea aduce pe Camp Nou se complică tot mai tare.

Ajax ştie că De Jong se află pe lista mai multor cluburi importante din Europa, printre care şi Barcelona.  În urmă cu câteva zile, fostul internaţional olandez, Marc Overmars a confirmat că gruparea de pe Amsterdam Arena a refuzat o ofertă de 50 de milioane de euro pentru De Jong. Presa din Ţara Lalelelor scrie că oferta a venit de la un club din Londra, dar că Frenkie de Jong mai sunt interesate echipe ca Manchester City, Paris Saint Germain, Real Madrid şi FC Barcelona.

Catalanii se grăbesc să facă o ofertă pentru de Jong încă de pe acum, pentru că se tem că valoarea de piaţă a acestuia va exploda: ”Până vara viitoare o să coste 80 de milioane de euro” scrie Diario Gol, citând surse din apropierea grupării catalane. O sumă considerată imensă pentru un fotbalist de 21 de ani.

Frenkie de Jong şi-a făcut o parte a junioratului la Willem, însă din 2015 a făcut pasul spre Ajax Amsterdam. Un an mai târziu debuta pentru "lăncieri", iar în 2017 a fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei care atingea finala Europa League.

Pentru Ajax, de Jong a bifat 37 de prezenţe în sezonul trecut şi a marcat un singur gol. Tânărul fotbalist olandez poate evolua atât ca mijlocaş central, cât şi ca fundaş central.

Messi îl vrea pe Pogba

Există însă motive suficient de solide pentru care FC Barcelona ezită să liciteze pentru Frenkie de Jong. Argentinianul Leo Messi, care pare mai implicat ca niciodată în transferurile grupării de pe Camp Nou, ar fi transmis oficialilor catalani că ”decât să investească 80 de milioane de euro într-un fotbalist tânăr care a jucat doar în Olanda, Barcelona ar trebui să plătească 100 de milioane pentru un super star”.

Ţinta lui Messi ar fi Paul Pogba, scrie Diario Gol, care notează că şi internaţionalul francez, proaspăt campion mondial cu naţionala Franţei îşi doreşte un transfer pe Nou Camp.

Messi a garantat pentru transferul lui Pogba, notează sursa citată, considerând că afacerea ar fi una mult mai profitabilă pentru club, în condiţiile în care gruparea catalană are deja în propria pepinieră un mijlocaş de 19 ani, considerat un uriaş talent. Ricki Puig a impresionat puternic în turneul de pregătire din Statele Unite şi este asemănat de oficialii catalani cu Andres Iniesta.
 

Afla mai multe despre: frenkie de jonglionel messifc barcelonatransferpaul pogba 

viewscnt
Articole similare