Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Barcelona l-a prezentat oficial pe Clement Lenglet: "Am venit la cel mai mare club din lume!"

Barcelona l-a prezentat oficial pe Clement Lenglet: "Am venit la cel mai mare club din lume!"
Comentarii

După Arthur Melo, Barcelona l-a adus în faţa fanilor şi a presei şi pe Clement Lenglet, cea mai nouă achiziţie a campioanei Spaniei. Fundaşul francez este cel de-al şaselea transfer pe filiera Barcelona-FC Sevilla din ultimii ani şi a semnat un contract pe 5 sezoane. Pentru a-l aduce pe Lenglet pe Camp Nou, gruparea catalană a activat clauza de reziliere a contractului său cu Sevilla, în valoare de 35,9 de milioane de euro.

Clement Lenglet a apărut pentru prima dată în faţa presei în calitate de jucător al Barcelonei. Internaţionalul francez a făcut totodată primele sale declaraţii, după ce gruparea catalană i-a plătit Sevillei clauza sa de reziliere: "O mare bucurie pentru mine, pentru că încă de când eram mic, îmi doream să ajung să îmbrac tricoul unei mari echipe. Am această oportunitate acum şi îmi doresc să-mi fac treaba cât se poate de bine. Pentru că este oportunitatea vieţii mele, am venit la cel mai mare club din lume" a explicat Lenglet.

Fundaşul francez spune că noua provocare a carierei sale îi va permite să se lupte pentru trofee: "Vreau să evoluez cât mai mult, dar ştiu că fiind la un club foarte mare, automat concurenţa este mult mai ridicată. Sunt aici pentru a da tot ceea ce pot, sperând că îmi voi putea ajuta echipa să câştige trofee importante. Sunt ambiţios şi respectuos, dar în acelaşi timp mă bucur că la FC Barcelona voi avea mulţi jucători de la care pot învăţa" mărturiseşte Clement.

Fundaşul născut la Beauvais a crescut la Academia clubului Nancy, club pentru care a şi debutat în Ligue 1 în urmă cu cinci ani. La acea vreme, Lenglet avea numai 18 ani şi după numai trei sezoane avea să-l convingă pe directorul sportiv al Sevillei (n.r Monchi) să plătească 5 milioane de euro pentru transferul său. Andaluzii l-au pierdut după un sezon, dar au încasat o sumă de şapte ori mai mare: "Vreau să câştigăm partida din Supercupă împotriva Sevillei, chiar dacă am mulţi prieteni acolo. Când eşti însă pe teren, aceste detalii nu mai contează. Vreau ca la finalul duelului, Barcelona să ridice trofeul" avertizează noul fundaş al Barcelonei.

Cu toate că se află în anturajul echipei reprezentative a Franţei, Clement Lenglet nu a apucat încă să debuteze pentru Les Bleus. Fundaşul adună însă 41 de selecţii la echipele de juniori ale Franţei, acolo unde a fost o prezenţă constantă începând cu 2010, când şi-a făcut debutul în reprezentativa Under 16. 

Afla mai multe despre: fc barcelonaclement lenglettransferurila liga 

viewscnt
Articole similare