Experiențe împreună.
You are here:

Barcelona, lovitură de 1,5 MILIARDE EURO! Clubul scapă de datorii şi redevine o forţă

Barcelona, lovitură de 1,5 MILIARDE EURO! Clubul scapă de datorii şi redevine o forţă

FC Barcelona

Comentarii

Barcelona poate primi o "gură de oxigen". Situaţia financiară a clubului e un extrem de grea, dar o societate din Dubai poate salva echipa blaugrana. Din cauza situaţiei financiare precare, Barcelona n-a putut înregistra noul contract al lui Leo Messi (34 de ani), deşi superstarul argentinian îşi dorea să continue pe Camp Nou.

Barcelona, lovitură de 1,5 miliarde euro! Clubul scapă de datorii şi redevine o forţă

Mandatul lui Josep Maria Bartomeu la FC Barcelona a dus clubul aproape de faliment. Joan Laporta a preluat frâiele şi încearcă să redreseze situaţia, iar clubul a primit o ofertă care o poate scoate din "groapa" datoriilor. Potrivit jurnalistului Albert Lesan, Barcelona a primit o ofertă de la o societate din Dubai, care se oferă să achite 1,5 miliarde de euro din totalul datoriilor catalanilor.

Cel mai probabil este vorba despre un fond de investiţii. În schimb, Barcelona ar urma să achite banii înapoi în 12 ani, cu doi ani în care pot să nu plătească, dar şi o dobândă mică.

Barcelona are, momentul de faţă, datorii de 1,6 miliarde de dolari, potrivit unui anunţ făcut de preşedintele Joan Laporta. În acest moment, la FC Barcelona este în desfăşurare un audit financiar care va scoate la iveală situaţia exactă în care se află clubul din punct de vedere financiar. Achitarea de către compania din Dubai a 1,5 miliarde de euro ar duce clubul pe plus şi i-ar premite să iasă din criză şi să redevină o forţă.

Barcelona n-a putut să-i înregistreze contractul lui Messi

Din cauza datoriilor, Barcelona s-a văzut în situaţia de a renunţa la mai mulţi fotbalişti importanţi, cu salarii uriaşe. Pjanic sau Griezmann au plecat de pe Camp Nou, dar cea mai importantă pierdere a catalanilor e Leo Messi (34 de ani). Argentinianul a plecat liber de contract la PSG, deşi îşi dorea să rămână pe Camp Nou, dar clubul s-a aflat în imposibilitatea de a înregistra noul contract din cauza situaţiei financiare precare.

viewscnt
Articole similare