Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Barcelona şi-a fixat o nouă ţintă. Koeman a cerut un mijlocaş care a dat chix la Dortmund

Barcelona şi-a fixat o nouă ţintă. Koeman a cerut un mijlocaş care a dat chix la Dortmund

FC Barcelona

Comentarii

Potrivit cotidianului Sport, FC Barcelona vrea să-l transfere pe Mikel Merino de la Real Sociedad.

Barca l-a ratat pe Georgino Wijnaldum, iar Koeman a găsit un alt jucător care poate juca rolul pe care olandezul l-ar fi avut în echipa sa.

Este vorba despre mijlocaşul lui Real Sociedad, Mikel Merino, în vârstă de 24 de ani. Născut la Pamplonia şi crescut de Osasuna, Merino a ajuns în 2018 la Real Sociedad, după ce a ratat experienţele Borussia Dortmund şi Newcastle United.

Revenit în Spania, Merino s-a integrat perfect la Sociedad, devenind unul dintre cei mai buni mijlocaşi din La Liga. El a bifat 36 de meciuri în ediţia trecută şi a marcat de două ori pentru Real Sociedad, însă este unul dintre fotbaliştii din zona mediană cu cel mai bun randament în prima ligă spaniolă, conform site-urilor de specialitate.

Merino a jucat atât de bine, încât în 2020 a bifat şi prima experienţă la naţionala Spaniei, pentru care are deja şase selecţii la activ. Barca ar trebui însă să schimbe strategia în cazul său. Dacă pentru Wijnaldum, catalanii nu erau nevoiţi să achite bani pentru un eventual transfer, în cazul lui Merino, Sociedad ar solicita aproximativ 40 de milioane de euro.

Catalanii ar pune însă la cale o întreagă afacere. Vor să-i trimită sub formă de împrumut în Ţara Bascilor pe Riqui Puig şi Alex Collado, ultimul fiind considerat una dintre marile speranţe ale Barcelonei.

Afla mai multe despre: mikel merino 

viewscnt
Articole similare