Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Basarab Panduru, ”sugestie” pentru Ange Postecoglou: ”Asta l-ar ajuta pe Radu să se adapteze mai repede” | EXCLUSIV

Basarab Panduru, ”sugestie” pentru Ange Postecoglou: ”Asta l-ar ajuta pe Radu să se adapteze mai repede” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Manchester United şi Tottenham Hotspur au remizat, scor 2-2, duminică seară, într-o partidă din etapa a 21-a din Premier League.

Fundaşul central român Radu Drăguşin (21 de ani) a fost rezervă, însă a fost introdus pe teren în ultimele minute ale jocului.

Panduru îl vrea pe Drăguşin în ”linie de trei” la Tottenham

Ange Postecoglou l-a băgat în teren pe Radu Drăguşin în minutul 85, în locul mijlocaşului Oliver Skipp, la scorul de 2-2.

Iniţial, românul a evoluat pe postul de fundaş central-dreapta. Însă, după accidentarea lui Micky van de Ven, Radu i-a preluat postul de fundaş central-stânga, iar pe poziţia sa anterioară a fost ocupat de Emerson Royal, introdus în locul lui Van de Ven.

Prezent în studioul Orange Sport, Basarab Panduru a declarat că l-ar avantaja pe Radu Drăguşin ca Ange Postecoglou să schimbe sistemul şi să joace cu trei fundaşi centrali, pentru a se acomoda mai rapid la fotbalul din Anglia.

Apoi, cu timpul, când încrederea sa va fi la un nivel optim, va putea juca fără probleme şi într-un sistem cu doar doi fundaşi centrali.

În acelaşi timp, ”Pandi” consideră că, dacă va reuşi să devină titular la Tottenham, fotbalistul român va putea juca apoi la orice club din lume, deoarece sistemul de la Hotspur este unul care te solicită foarte mult şi care îţi împinge limitele non-stop.

Este un stil al naibii de greu, la Tottenham. Dacă el reuşeşte să se impună la Tottenham, poate juca la orice echipă din lume. Tottenham are un stil complicat. Portarul are mingea, pleacă fundaşii lateral în mare viteză. Fundaşii centrali sunt obligaţi să vină spre centrul terenului. 60-70% la un meci cu United, toată linia a stat la centrul terenului.

În toată perioada asta, orice minge în spatele lor te face să fugi spre poartă, ceea ce-l face pe el puţin vulnerabil. El este bun când stă cu faţa, vede adversarul, mingea şi poate să o atace. Să dea cu capul, unde el este foarte bun.

Dacă el se acomodează la stilul ăsta, la pressingul ăsta, dacă joacă, dacă e titular în echipa asta, nu are cum să nu joace la orice echipă din lume. Cel mai greu, pentru un fundaş, e să fugi de la centru spre poarta ta. Nu să ai poarta în spate, adversarul în faţă, e mai uşor.

Să fugi spre poarta ta şi să întâlneşti jucători de calitate, precum Rashford. Când îi ai pe aceşti oameni, tu să fugi, ei să primească mingea, tu să te opreşti, să te redresezi, să iei o poziţie bună, şi ăla să nu te driblează, care de obicei driblează de nouă ori din 10, e un lucru fantastic.

Aştept să-l văd şi dacă se descurcă bine o să poată pleca în altă parte. Mie mi-ar plăcea să joace în trei. În prima parte. De ce? Pentru a se acomoda. În trei îl văd puternic. E altceva pentru el. S-ar acomoda. Învaţă fotbalul, stitlul. Dup-aia, dacă trece în trei, e altceva”, a declarat Basarab Panduru, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: radu dragusinmanchester united-tottenhambasarab panduru 

viewscnt
Articole similare