Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Baschetbalistul american Giordan Watson a primit cetăţenia română în ultima zi a Eurobasket de la Cluj-Napoca

Baschetbalistul american Giordan Watson a primit cetăţenia română în ultima zi a Eurobasket de la Cluj-Napoca

Baschet

Comentarii

Baschetbalistul american Giordan Watson, legitimat la campioana U Banca Transilvania Cluj şi vizat pentru naturalizare, a primit cetăţenia română în şedinţa de joi a Guvernului, dar decizia a venit cu două săptămâni întârziere, jucătorul neputând fi astfel folosit la Eurobasket, unde România joacă la Cluj-Napoca, în grupa C.

”Se acordă cetăţenia română cu menţinerea domiciliului în străinătate domnului Watson Giordan Lee, cetăţean american, fiul lui Willie Lee şi Gina Lynne, născut la data de 24 octombrie 1985 în localitatea Detroit, Statele Unite ale Americii, cu domiciliul actual în Statele Unite ale Americii. În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, precum şi a art. 13^1 alin. (1) din Legea cetăţeniei române nr. 21/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre”, se arată în Hotărârea de Guvern de joi.

Giordan Watson a fost vizat pentru naturalizare, urmând a evolua în naţionala României la meciurile de la Eurobasket, grupa C, de la Cluj-Napoca, unde reprezentativa joacă joi seară ultima partidă, cu Muntenegru.

Pentru a fi fost eligibil, Watson ar fi trebuit să primească cetăţenia română cel mai târziu la şedinţa de Guvern din 23 august. Surse guvernamentale au precizat însă pentru News.ro că dosarul jucătorului a fost depus târziu de FR Baschet, astfel că traseul MTS – Ministerul Justiţiei – Guvern a fost îngreunat, iar o hotărâre nu a putut fi adoptată în timp util, pentru ca Watson să poată fi inclus pe lista oficială către FIBA.

”Cu un ochi râdem, cu unul plângem, dacă pot zice. Noi ne bucurăm la U BT Cluj, pentru că vom avea un jucător român, dar pentru naţională nu e bine deloc. Ar fi folosit foarte mult acum, la Eurobasket. Măcar îl vom avea pentru România în preliminariile Campionatului Mondial din luna noiembrie”, a declarat vicepreşedintele U BT Cluj, Mircea Cristescu, pentru News.ro.

În preliminariile Campionatului Mondial, România va evolua în grupă cu Italia, Croaţia şi Olanda.

Giordan Watson a asistat la meciurile României din tribunele Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, el fiind în pregătire în oraş cu echipa de club.

viewscnt
Articole similare