Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bate cineva recordul? Olandezul Louis van Gaal, singurul selecţioner care a utilizat 23 de jucători la o Cupă Mondială

Bate cineva recordul? Olandezul Louis van Gaal, singurul selecţioner care a utilizat 23 de jucători la o Cupă Mondială

Cupa Mondială

Comentarii

Olandezul Louis van Gaal este singurul selecţioner care a utilizat întregul lot de 23 de jucători pe parcursul unui turneu final al Cupei Mondiale de fotbal, informează agenţia EFE.

Van Gaal a reuşit această performanţă la CM 2014 din Brazilia, după l-a introdus în teren şi pe cel de-al treilea portar, Michel Vorm, în locul lui Jasper Cillessen, în minutul 90+3 al meciului pentru locul al treilea, câştigat cu 3-0 în faţa reprezentativei ţării gazdă.

Competiţia din Brazilia a fost singura în care o echipă naţională a folosit toţi cei 23 de jucători. La ediţia din 1978, desfăşurată în Argentina, naţionala Franţei a utilizat 22 de jucători, la fel ca şi Grecia şi Rusia, la turneul din 1994, găzduit de Statele Unite, precum şi Germania, la Mondialul din Africa de Sud (2010).

La polul opus se află Brazilia, al cărei selecţioner de la Cupa Mondială din Chile (1962), Aymore Moreira, a utilizat doar 12 jucători. Italianul Enzo Bearzot a apelat, la rândul său, la numai 13 jucători în 1982, când Squadra Azzurra a cucerit titlul mondial la turneul final din Spania.

Afla mai multe despre: campionatul mondialolanda 

viewscnt
Articole similare