Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Becali a făcut cerere ca FCSB să joace pe noul stadion Steaua: "Noi facem totul sub formă legală"

Becali a făcut cerere ca FCSB să joace pe noul stadion Steaua: "Noi facem totul sub formă legală"

FCSB

Comentarii

Gigi Becali a declarat, miercuri, că a făcut cerere la MAPN ca echipa FCSB să joace pe noul stadion Steaua, recent inaugurat.

"Am făcut cerere, pentru că noi facem totul sub formă legală, în baza legii şi noi am făcut o cerere. Am făcut cerere şi la Arcul de Triumf şi au spus că încă nu au modalitatea de a închiria. Nu au forma juridică în care pot închiria şi acum am făcut şi la Ghencea, ca să vedem ce ne spun", a declarat Becali, la Sport.ro.

FCSB nu e primită pe noul stadion al Stelei

În urmă cu un an, Florin Talpan a explicat de ce, din punct de vedere legal, FCSB nu poate primi acceptul să evolueze pe noul stadion Steaua: ”În privinţa motivelor de drept sau legale, pentru care FCSB nu poate juca pe acest stadion, acestea decurg din chiar izvoarele obligaţiilor la încheierea contractelor civile respectiv art. 14, art. 1170 şi următoarele din Codul Civil.

Suntem în litigiu cu FCSB şi nu se pune problema ca acesta să  joace pe stadionul STEAUA, având în vedere litigiile dintre părţi, reaua credinţă a reprezentanţilor legali ai FCSB, prejudiciile pe care le-a adus Statului Român, respectiv Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti şi nu în ultimul rând, istoricul avut în legătură cu plata chiriei stadionului.

FCSB nu  poate închiria stadionul deoarece nu este nici moral şi nici legal ca să existe relaţii contractuale între persoane juridice aflate în litigiu”, a spus atunci Florin Talpan.

De-a lungul anilor, între Steaua şi FCSB au avut loc mai multe conflicte juridice.

În 2011, CSA Steaua a acţionat-o în instanţă pe FCSB, deoarece echipa lui Gigi Becali, care atunci juca în Ghencea, n-a plătit chiria pentru utilizarea bazei sportive. În 2014, printr-o decizie definitivă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că Gigi Becali a înregistrat ilegal marca Steaua.

Pe 28 iunie 2021, Curtea de Apel Bucureşti a decis că Steaua are palmaresul de la înfiinţare până în anul 1998. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte.

Pe rol se află şi procesul prin care Steaua a cerut despăgubiri de aproape 37 de milioane de euro, pe motiv că FCSB a folosit ilegal marca Steaua în perioada 2004-2014. Dosarul este suspendat până când se va da o decizie definitivă în procesul pentru confirmarea palmaresului.

Afla mai multe despre: steauabecalifcsb 

viewscnt
Articole similare