Experiențe împreună.
You are here:

Becali a reuşit marea lovitură la FCSB: "În trei ani, face 500 de milioane de euro". Mutarea spectaculoasă pentru roş-albaştri

Becali a reuşit marea lovitură la FCSB: "În trei ani, face 500 de milioane de euro". Mutarea spectaculoasă pentru roş-albaştri

FCSB

Comentarii

FCSB a cucerit ultimul titlu în Liga I în 2015, astfel că Gigi Becali şi-a schimbat strategia în ultimele sezoane.

FCSB n-a mai câştigat titlul în Liga I din 2015, când antrenorul roş-albaştrilor era Constantin Gâlcă. Demis de Gigi Becali imdiat după cucerirea celor trei trofee interne, titlul, Cupa României şi Cupa Ligii, Gâlcă a fost înlocuit de Mirel Rădoi. Actualul selecţioner al naţionalei României n-a stat prea mult timp pe banca celor de la FCSB, iar în locul său a venit Laurenţiu Reghecampf.

Primul titlu a fost pierdut în faţa Astrei Giurgiu, apoi, după plecarea lui Reghecampf, Nicolae Dică sau Mihai Teja n-au reuşit nici ei să câştige lupta pentru supremaţie cu FC Viitorul sau cu CFR Cluj, iar FCSB a rămas fără trofeu câştigat în ultimii cinci ani. Astfel, Gigi Becali a schimbat strategia clubului şi şi-a făcut planurile pentru o academie care să-i poată face concurenţă lui Gheorghe Hagi.

Becali pregăteşte marea lovitură la FCSB: "În trei ani, va face 500 de milioane de euro"

Cu investiţii importante, patronul de la FCSB a construit o bază de pregătire de ultimă generaţie la Berceni, unde echipa mare a roş-albaştrilor, dar şi grupele de copii şi juniori se pot pregăti în cele mai bune condiţii. În plus, pe lângă sumele băgate în baza de pregătire de la Berceni, Gigi Becali a decis că este momentul să crească propriii jucători.

Patronul roş-albaştrilor a început, în ultimele sezoane, să adune cei mai buni jucători din toată ţara, pe care să-i crească la academia FCSB-ului. Unul dintre jucătorii în care Gigi Becali îşi pune toate speranţele este Ianis Stoica, fiul fostului fundaş al roş-albaştrilor, Pompiliu Stoica.

Mijlocaşul de 17 ani a avut parte de un debut de vis la vicecampioana României, în 2017, când a marcat într-un meci din Cupa României, cu Sănătatea Cluj, la vârsta de 14 ani. Acum, Ianis Stoica va reveni la FCSB, după ce a fost împrumutat în acest sezon la Petrolul Ploieşti şi la Metaloglobus.

  • 10 meciuri a strâns Ianis Stoica în acest sezon din Liga a II-a

Gigi Becali se pregăteşte să-şi vândă doi dintre cei mai buni jucători din lot în vara acestui an, Dennis Man şi Florinel Coman, fotbalişti doriţi insistent de cluburi importante din fotbalul european. În aceste condiţii, Ianis Stoica ar putea fi păstrat în lotul roş-albaştrilor pentru sezonul următor, astfel încât să prindă meciuri la cel mai înalt nivel, iar patronul de la FCSB să îl poată vinde în anii următori pe sume impresionante de bani.

"Ianis Stoica are 15 ani şi jumătate şi mi-a spus Meme că diferenţa la antrenamente nu se vede. În trei ani, o să-i pun 500 de milioane clauză! Păi eu sunt prost?

Eu vreau să vând fotbalişti! Nu vând români, portughezi sau spanioli. Vând fotbalişti! Nu contează naţionalitatea” , declara Gigi Becali, în 2018, despre Ianis Stoica.

viewscnt
Articole similare