Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Becali ar da ”şi 10 milioane” pe un jucător pe care l-a avut în curte. Ce afacere a ratat FCSB: ”Nu mă mai interesează, m-au pierdut!”

Becali ar da ”şi 10 milioane” pe un jucător pe care l-a avut în curte. Ce afacere a ratat FCSB: ”Nu mă mai interesează, m-au pierdut!”

Superliga

Comentarii

Gigi Becali a rămas încântat de ceea ce a arătat Alex Mitriţă la CS U Craiova şi spune că este un jucător pe care ”ar da şi 10 milioane de euro”. FCSB a avut însă posibilitatea să-l transfere în 2013, când l-a împrumutat de la Viitorul pentru echipa de Youth League.

Revenirea în Liga 1 a fost o alegere excelentă pentru Alexandru Mitriţă. Mijlocaşul de 23 de ani este cel mai tehnic jucător din Liga 1 şi evoluţiile excelente pe care le-a avut la Craiova i-au adus şi convocarea la echipa naţională. Mitriţă a reuşit să-i impresioneze şi pe rivalii lui CS U Craiova.

FCSB l-a avut în curte, dar Becali l-a ignorat

Zilele trecute, Gigi Becali a declarat că ”aş da şi 10 milioane de euro pe Mitriţă”. Însă Gigi Becali l-a avut în curtea şi a avut ocazia să-l transfere mult mai ieftin. Se întâmpla în 2013, când FCSB a intrat în grupele Ligii Campionilor şi era obligată să-şi facă echipă de Youth League. Atunci, a împrumutat mai mulţi juniori de la Viitorul: pe  Robert Hodorogea (fundaş), Adrian Boitoş (mijlocaş la închidere), Bogdan Vasile (mijlocaş central), Gheorghe Daniel (mijlocaş central), Alexandru Târnovan (mijlocaş) şi Alex Mitriţă (mijlocaş).

FCSB a fost atunci în grupă cu juniorii lui Chelsea, Schalke şi FC Basel şi printre juniorii care s-au remarcat au fost Alex Târnovan şi Alex Mitriţă. Însă Gigi Becali s-a decis să-l cumpere doar pe primul, în schimbul căruia i-a plătit Viitorului în jur de 300.000 de euro. Patronul FCSB-ului a considerat atunci că fizicul lui Târnovan este mai potrivit pentru echipa sa. Momentul în care Becali a ales între el şi Târnovan i-a rămas în cap lui Alex Mitriţă şi anul trecut, după un meci cu CFR Cluj, a răspuns sec când a fost întrebat despre FCSB: ”Nu mă mai interesează Steaua, am fost acolo, m-au pierdut”.

FCSB a avut încă două şanse să-l transfere, dar n-a profitat

Ulterior, Gigi Becali a trecut pe lângă alte două ocazii în care putea să-l transfere pe Alex Mitriţă. Una dintre ele a fost în vara lui 2015. Mitriţă juca atunci la Viitorul şi avusese un sezon excelent, la capătul căruia a ieşit jucătorul cu cele mai multe driblinguri în Liga 1. La acest capitol a concurat cu Lucian Sânmărtean, care a plecat însă de la FCSB la mijlocul sezonului 2014-2015. Gigi Becali n-a fost nici de această dată interesat de Mitriţă şi Viitorul l-a vândut la Pescara în schimbul a 500.000 de euro.

O altă oportunitate pentru FCSB a fost în timpul sezonului 2016-2017, când situaţia lui Mitriţă la Pescara nu era foarte bună. Gigi Becali n-a profitat nici atunci de şansă şi CS U Craiova l-a transferat în vara lui 2017. Între timp, Mitriţă a devenit printre cei mai buni din Liga 1 şi a ajuns la echipa naţională.

Afla mai multe despre: gigi becalifcsbliga 1alex mitritacs u craiova 

viewscnt
Articole similare