Experiențe împreună.
You are here:

Becali dă TUN după TUN. Transfer de ultimă oră făcut de FCSB de la FC Viitorul. După Buziuc şi Buş, roş-albaştrii au mai adus de urgenţă încă un atacant

Becali dă TUN după TUN. Transfer de ultimă oră făcut de FCSB de la FC Viitorul. După Buziuc şi Buş, roş-albaştrii au mai adus de urgenţă încă un atacantgalerie foto

FCSB

Comentarii

Ultimul titlu luat de FCSB în Liga I a fost cel din 2015, când antrenorul roş-albaştrilor era Constantin Gâlcă.

Cinci ani au trecut de la ultimul titlu cucerit de FCSB în Liga I. Constantin Gâlcă pregătea echipă, însă, imediat după încheierea sezonului, Gigi Becali a luat decizia de a renunţa la serviciile antrenorului şi l-a adus pe banca tehnică a roş-albaştrilor pe Mirel Rădoi.

Actualul selecţioner n-a petrecut prea mult timp la FCSB, apoi, Laurenţiu Reghecampf, Nicolae Dică sau Mihai Teja au tot încercat şi ei să câştige titlul, însă fără succes.

Becali, transfer de ultimă oră la FCSB. Dimciu Halep e speranţa roş-albaştrilor

Astfel, Gigi Becali a schimbat strategia clubului şi a început să încerce o nouă metodă pe piaţa transferurilor. Aşa cum a procedat cu succes Gheorghe Hagi la Ovidiu, patronul de la FCSB a ridicat o academie modernă la Berceni şi a început să aducă cei mai buni juniori din ţară pentru a-i creşte şi pentru a-i promova, ulterior, la prima echipă de la FCSB.

De altfel, acest lucru s-a întâmplat deja cu mulţi dintre tinerii fotbalişti ai roş-albaştrilor. În acest final de sezon, FCSB a folosit o mulţime de juniori în meciurile cu Gaz Metan Mediaş sau cu CFR Cluj, precum Dumitru, Pantea, Pandele sau Niţă.

Deşi au doar 17 sau 18 ani, puştii lui Gigi Becali s-au descurcat foarte bine şi au impresionat în cele două meciuri, dar şi în cele din semifinalele Cupei României, când au trecut fără probleme de Dinamo. În urma evoluţiilor bune ale jucătorilor crescuţi în propria academie, Becali a decis să continue actuala politică de transferuri şi să aducă cei mai buni tineri jucători din ţară.

Iar acum a dat o nouă lovitură importantă. Dimciu Halep, vărul Simonei Halep, s-a despărţit de Farul Constanţa, iar acum a semnat cu FCSB. Tânărul atacant de 20 de ani mai are contract cu FC Viitorul, echipa care l-a crescut, până în 2024, iar în următorul sezon, cel mai probabil, va evolua la echipa secundă a roş-albaştrilor, unde antrenor îi va fi Bogdan Argeş Vintilă.

În actuala stagiune, Dimciu Halep a evoluat în nouă meciuri, în Liga a II-a, pentru Farul Constanţa, însă n-a reuşit niciun gol şi nicio pasă decisivă pentru echipa pregătită de Ianis Zicu.

  • 50 de mii de euro este cota lui Dimciu Halep, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

Mihai Dolinschi

viewscnt
Articole similare
Ianis Hagi, indragostit pana peste cap de o tanara din Constanta