Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Becali şi Iftime s-au unit impotriva FRF-ului! "Suntem hotârâţi să nu jucam!" Dezvăluirile patronului de la Botoşani

Becali şi Iftime s-au unit impotriva FRF-ului! "Suntem hotârâţi să nu jucam!" Dezvăluirile patronului de la Botoşani

Superliga

Comentarii

Gigi Becali nu este de acord cu regula U21 impusă de către Federaţia Română de Fotbal.

Patronul FCSB a declarat că a vorbit şi cu alţi patroni din Liga 1 pentru a stopa regula U21, conform căreia un jucător care este eligibil naţionala de tineret trebuie să fie pe teren un meci întreg, iar altul, cel puţin 45 de minute. Valeriu Iftime a vorbit despre planurile pe care le au echipele din Liga 1 pentru a opri regula Federaţiei. 

"E o discuţie pe care nu ştiu dacă o putem rezolva atât de uşor. O discuţie între cluburi private, cu interese clare, cu bani mulţi cheltuiţi şi cu imixtiunea FRF, care are şi ea dreptate prin faptul că încearcă promovarea forţată a copiilor. Însă, atunci când vorbeşti despre bani privaţi, trebuie să te gândeşti la metode de compensare financiară. 'Da, jucaţi cu doi copii, dar va platesc 1 milion de euro pe an'... Altfel nu poţi să vii, să investeşti pe banii tăi.

Afară nu se joacă aşa. Nu putem să facem o echipă pentru România şi una pentru Europa. În condiţiile astea, eu cred că Federaţia impinge în ograda cluburilor private o asemenea regulă. Există, însă, o limită a bunului simţ. Ar putea să ceară acum un jucător U23, astfel încât să i se dea continuitatea fotbalistului care nu mai e eligibil pentru regula U21.

Federaţia vine cumva abuziv, fără să asculte... Noi urlam, noi cerem VAR, noi spunem orice, iar ei tac şi merg mai departe. Tipul ăsta de ignoranţă a drepturilor şi filosofiilor noastre de cluburi private va fi taxat. Gigi Becali a propus să nu jucam, să vedem ce o să se întâmple. Suntem hotarâţi să nu jucăm! Dacă nimeni nu ascultă de ce vrem noi... Aşa cum impun acum doi, pot să impună să jucăm cu 3 tineri sau cu toată echipa... 

Dar nu cred că o să se întâmple asta. O să înţeleagă Federaţia şi cred că domnul Burleanu are măsură... Sunt competiţii pentru copii, nu mă forţa pe mine, în Liga 1, să înnebunesc pe banii mei, să fac tot ce vrea FRF. Fotbalul va creşte, dar eu am interesul meu, cu jucători străini sau de unde vreau eu, în aşa fel încât să câştig cât mai multe meciuri, să fac puncte, să câştig bani din drepturi tv, din publicitate.

Eu cred că mesajul s-a transmis şi va fi ascultat de Federaţie. In caz contrar, va ieşi un talmeş-balmeş ca la romani, fără VAR, fiecare cu treaba lui... Ca la noi", a declarat Valeriu Iftime pentru PRO X. 

Afla mai multe despre: valeriu iftime 

viewscnt
Articole similare