Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bellingham sau Musiala? Cine este noul "Golden Boy" din fotbalul internaţional. 50 de jurnalişti au ales câştigătorul din 2023

Bellingham sau Musiala? Cine este noul "Golden Boy" din fotbalul internaţional. 50 de jurnalişti au ales câştigătorul din 2023
Comentarii

Jude Bellingham, mijlocaşul lui Real Madrid, a câştigat trofeul Golden Boy 2023, acordat de ziarul Tuttosport celui mai bun jucător sub 21 de ani din fotbalul european, englezul obţinând 97% din voturi, anunţă presa internaţională.

Bellingham a fost ales cu 485 de puncte din 500 posibile, adică 97% din voturi. Acelaşi procent a fost obţinut de Kylian Mbappe când a cucerit trofeul Golden Boy în 2017, însă la acea ediţie au fost 30 de ziarişti care au votat, iar de această dată au fost 50.

Bellingham, care are 20 de ani, s-a transferat în vară de la Borussia Dortmund la Real Madrid, unde impresionează, cu 13 goluri şi 3 pase decisive în 13 meciuri în toate competiţiile.

La sfârşitul lui octombrie, internaţionalul englez a primit Premiul ''Raymond Kopa'', care răsplăteşte cel mai bun tânăr jucător din sezonul trecut, în cadrul celei de-a 67-a ediţii a galei premiilor Balonul de Aur. Bellingham a încheiat pe locul 18 în clasamentul Balonului de Aur.

În ancheta pentru trofeul Golden Boy, Bellingham a fost urmat de germanul Jamal Musiala, de la Bayern Munchen.

Câştigătorul de anul trecut al trofeului Golden Boy a fost Gavi, jucătorul spaniol al echipei FC Barcelona.

Afla mai multe despre: musiala 

viewscnt
Articole similare