Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bernie Ecclestone crede că în acest sezon de Formula 1 vor avea loc cel puţin opt curse

Bernie Ecclestone crede că în acest sezon de Formula 1 vor avea loc cel puţin opt curse

Formula 1

Comentarii

Britanicul Bernie Ecclestone, fost conducător al Formulei 1, estimează că în 2020 se vor desfăşura cel puţin opt curse, în pofida restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Ecclestone a declarat pentru Sunday Express că patronii de la Liberty Media ''ar trebui să poată organiza fără probleme opt curse''. Federaţia internaţională de automobilism (FIA) a fixat la opt numărul minim de curse pentru ca o competiţie să primească o clasificare de campionat mondial.

Organizatorii Formulei 1 speră să organizeze între 15 şi 18 curse, începând cu luna iulie, după ce primele zece Grand Prix-uri au fost anulate sau amânate din cauza Covid-19. Obiectivul pare însă greu de îndeplinit în contextul în care în multe ţări există interdicţii de călătorie.

Prima cursă din acest sezon ar urma să aibă loc pe 5 iulie în Austria, dar există mari incertitudini privind posibilitatea echipelor italiene Ferrari şi Alpha Tauri de primi permisiunea să facă acest voiaj.

Şeful Formulei 1, Ross Brawn, susţine că vor fi adoptate măsuri foarte stricte pentru desfăşurarea curselor fără spectatori, de la transportul echipelor cu chartere şi direcţionarea lor direct la circuit până la testarea piloţilor şi staff-urilor.

Ecclestone a precizat că patronul lui Red Bull, Dietrich Mateschitz, este de acord cu găzduirea Marelui Premiu al Austriei de la Spielberg, dar nu va acoperi costurile de cazare pentru că nu va vinde niciun bilet.

Ross Brawn a apreciat că startul sezonului 2020 de Formula 1 va avea loc cel mai probabil în Europa, care ocupă întregul calendar până în septembrie, cu etapele din Austria (5 iulie), Marea Britanie (19 iulie), Ungaria (2 august), Belgia (30 august) şi Italia (6 septembrie).

Afla mai multe despre: formula 1 

viewscnt
Articole similare