Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bilanţ la final de an pentru Federaţia de Lupte. Medalie la mondiale şi calificare la Jocurile Olimpice. Ce promite pentru Tokyo

Bilanţ la final de an pentru Federaţia de Lupte.  Medalie la mondiale şi calificare la Jocurile Olimpice. Ce promite pentru Tokyo

Sporturi

Comentarii

Federaţia Română de Lupte a tras linie la final de 2019, iar bilanţul e pozitiv. Luptătorii români au cucerit medalii la Europene şi la Mondiale ceea ce dă speranţe pentru Jocurile Olimpice.

Medalia de argint obţinută de Alina Vuc la Campionatele Mondiale de lupte, din Kazahstan, din luna septembrie reprezintă rezultatul de referinţă pentru luptători în 2019. Podiumul i-a adus şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

"Anul  2020 va fi un an foarte greu, dar îi mulţumesc lui Dumnezeu că am reuşit calificarea încă de la primul turneu şi nu voi fi stresată anul viitor. Obiectivul meu este doar să mă pregătesc pentru competiţia cea mare. Cred că orice sportiv visează să fie pe podium la competiţia supremă", a declarat Vuc în cadrul galei de final de an organizate de Federaţia de Lupte.

În afara medaliei de argint de la Mondiale, luptătorii au mai cucerit şi patru medalii la Campioantele Europene. Printre cei care au urcat pe podium se află şi Alin Alexuc, cel care dacă se califică la Tokyo, bifează a treia ediţie de Jocuri Olimpice, după Beijing şi Rio. 

"A fost un an foarte greu pentru mine. Mă aşteptam să ies în primii trei la Campionatul Mondial, să mă calific direct la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mai sunt două turnee la anul în luna martie şi în luna aprilie şi sper ca la unul dintre turnee să calific", a declarat Alin Alexuc. 

Federaţia de lupte este între cele unsprezece care şi-au asumat că la anul, la Tokyo, vor obţine medalii. Forul condus de Răzvan Pârcălabu promite o clasare pe podium. 

Afla mai multe despre: luptejocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare