Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Blocaj psihologic pentru un jucător important de la FCSB. "Nu e tocmai confortabil pentru el. Dacă nu vor mai dori să continue, nu este nicio problemă "

Blocaj psihologic pentru un jucător important de la FCSB. "Nu e tocmai confortabil pentru el. Dacă nu vor mai dori să continue, nu este nicio problemă "

Fotbal

Comentarii

Sergiu Buş a fost una dintre cele mai importante achiziţii realizate de FCSB în ultima campanie de transferuri, fiind adus de la Gaz Metan Mediaş, din postura de golgeter al echipei şi în topul Ligii 1. În plus, Buş era inclus şi în lotul echipei naţionale a României pentru meciurile din Liga Naţiunilor, cu Irlanda de Nord şi Austria. Cu toate acestea, cifrele pe care le-a înregistrat în tricoul celor de la FCSB sunt extrem de modeste.

Sergiu Buş a bifat 11 prezenţe în acest sezon: 10 în Liga 1 şi una în preliminariile Europa League. În total, a strâns 567 de minute - o medie de 51,4 minute pe partidă. Asta arată cât de des a fost înlocuit şi cât de mult i-a fost pusă la încercare încrederea în forţele proprii. A marcat doar de două ori, cu Hermannstadt şi cu Gaz Metan. Împotriva fostei sale echipe, golul a fost reuşit din lovitură de la 11 metri.

Impresarul jucătorului, Bogdan Apostu, a recunoscut că jucătorul traversează o perioadă în care se luptă cu un blocaj psihologic, însă urmează un tratament specializat pentru a depăşi cu bine barierele apărute în calea sa. În plus, Sergiu Buş are şi probleme medicale, ce-l vor ţine departe de gazon câteva săptămâni, ratând partida cu o altă fostă formaţie la care a evoluat, CFR Cluj.

"Am luat prânzul împreună cu Sergiu, va lipsi câteva săptămâni, pentru că are o entorsă la gleznă şi deocamdată are piciorul imobilizat într-o atelă. Durează între trei şi cinci săptămâni până când va reveni pe teren. 

(Faptul că joacă puţin) E cumva frustrant din punctul lui de vedere şi din punctul meu de vedere, dar nu e neapărat problema mea să comentez asta, pentru că nu am dreptul să of ac, atât timp cât am ales împreună FCSB se consideră că am făcut-o benevol şi în cunoştinţă de cauză. Vă spun sincer că au existat oferte mult mai importante financiar, dar el trebuie să îşi asume acest lucru, trebuie să fie bine mental şi sunt convins că atunci când va reveni o va face mai puternic şi va trebui să marcheze mai des. Ne-am convins cu toţii că trebuie să facă acest lucru, ştie şi el şi e pregătit să o facă.

Sergiu mai are contract ferm încă doi ani şi jumătate cu FCSB şi nu văd de ce ar trebui să plece. Din punctul nostru de vedere, dacă cei de aici nu vor mai dori să continue, chiar nu va fi niciun fel de problemă. De acum pot să afirm public că nu va cere nimeni nicio compensaţie, aşa cum s-a întâmplat şi cu Hora.

Sergiu ar stârni interesul multor echipe, e clar lucrul acesta. E clar că se aştepta la altceva în momentul în care a venit aici din postura de poate cel mai bun atacant român al campionatului, convocat şi la echipa naţională.

Nu e tocmai confortabil pentru el din punct de vedere mental, dar lucrăm cu o echipă de mental coaching şi Sergiu are deja o lună şi jumătate de când lucrează cu ei şi asta l-a ajutat să treacă mult mai uşor peste perioada aceasta grea",  declarat Bogdan Apostu.

  • 108 meciuri, 30 de goluri şi 7 pase de gol are Buş în Liga 1
  • În carieră, Buş a evoluat pentru formaţiile CFR Cluj, Unirea Alba Iulia, FCM Târgu Mureş, Gaz Metan, Corona Braşov, ŢSKA Sofia, Sheffield Wednesday, Salernitana, Astra Giurgiu, Levski Sofia, iar acum FCSB.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare